Όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες  με δημόσιες δηλώσεις, επιστολές και παρεμβάσεις δικαστικών λειτουργών, επιβεβαιώνουν με το χειρότερο τρόπο ότι οι διώξεις και οι κατηγορίες  για το περιβόητο σκάνδαλο Novartis, μεθοδεύτηκαν και οργανώθηκαν με στόχο, όχι τη διαλεύκανση του σκανδάλου, αλλά τη στοχοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών αντιπάλων.

Η έρευνα για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους κατά τον πολυπράγμονα υπουργό, αποδεικνύεται τώρα με συγκεκριμένες καταγγελίες ότι μεθοδεύτηκε ποικιλοτρόπως για να κατηγορηθούν μια σειρά πολιτικοί, ανάμεσα τους  δυο πρώην πρωθυπουργοί, που η κυβέρνηση θεωρούσε ότι έπρεπε να εξοβελιστούν από το προσκήνιο. Επιβεβαιώνεται δηλαδή,αυτό που τόσο καιρό φώναζε σύσσωμη η αντιπολίτευση για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης.

Ο κ.Τσίπρας στη χθεσινή συνέντευξη του προσπάθησε να αποσείσει τις ευθύνες του λέγοντας ότι «δεν μπορώ παρά να παραδεχθώ ότι είχαμε μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην διερεύνηση που βάζει ερωτήματα ή ασυλίας για κάποιους ή ομηρίας για κάποιους άλλους που δεν ευθύνονται» αλλά οι καταγγελίες  από ανώτατο δικαστικό λειτουργό, που έχει επιλεγεί επί δικής του διακυβέρνησης, βοούν.

Πολύ περισσότερο όταν καταγγέλλεται ευθέω  ,έστω κι αν δεν κατονομάζεται, υπουργός της κυβέρνησης του, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για «προειλημμένες αποφάσεις για άσκηση ποινική δίωξης τύπου όπως όπως – τύπου fast track» ή για κατάτμηση της δικογραφίας και σειρά αντιδικονομικών ενεργειών. Για να μην αναφερθούμε σε όσα τόσο καιρό τώρα καταγγέλλονται για τους κουκουλοφόρους μάρτυρες με τις τμηματικές καταθέσεις και τις κατηγορίες χωρίς στοιχεία.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να παριστάνει τώρα τον προστάτη  της Δικαιοσύνης, αλλά οι πάντες γνωρίζουν πόσα είχε επενδύσει ο ίδιος και το κόμμα του στο σκάνδαλο της Novartis.Όλοι θυμόμαστε τις  κραυγές και τα «κατηγορώ» στη Βουλή,τις δηλώσεις Πολάκη και λοιπών υπουργών και παρατρεχάμενων.

Τώρα που το σκάνδαλο  τους  γυρίζει μπούμερανγκ ή σιωπούν ή μεταθέτουν τις ευθύνες τους ή προσπαθούν να τα φορτώσουν όλα στις καθυστερήσεις της Δικαιοσύνης. Ο ασκός του Αιόλου όμως έχει ανοίξει  πλέον και όλη η αλήθεια  πρέπει αποκαλυφθεί το συντομότερο. Για να αποδοθούν ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν,για να  σταματήσει η πολιτική ομηρία των πολιτικών που στοχοποιήθηκαν και κυρίως για να προστατευθεί το κύρος της Δικαιοσύνης. Τα περιθώρια για άλλα παιγνίδια και σκοτεινές μεθοδεύσεις έχουν τελειώσει…

TO BHMA