• Αναζήτηση
 • Μώραλης: Αδικαιολόγητη και άσκοπη η αποχή των εργαζομένων στην καθαριότητα

  Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει την απόφαση των εργαζομένων στην καθαριότητα να προχωρήσουν σε αποχή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μετά τη συνάντηση που είχαν χθες μαζί του και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν για την υπερωριακή αμοιβή τους.

  Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, την απόφαση των εργαζομένων στην καθαριότητα να προχωρήσουν σε αποχή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,  μετά τη συνάντηση που είχαν χθες μαζί του και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν για την υπερωριακή αμοιβή τους.

  Παράλληλα ο κ. Μωράλης ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον ζήτημα με την αμοιβή των εργαζομένων, τόσο των μονίμων, όσο και των συμβασιούχων για την υπερωριακή εργασία.

  Με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί, ο δήμαχρος Πειραιά θα παραχωρήσει αύριο συνέντευξη τύπου «για να ενημερωθεί πληρέστερα η κοινή γνώμη, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες της πόλης για την άσκοπη αυτή απόφαση των Σωματείων».

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά έχει ως εξής:

  Με αφορμή την κοινή απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων, του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών & Εργ/των, του Συλλόγου Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων και του Σωματείου Οδηγών Χειριστών Εργατών Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά να απέχουν της υπερεργασίας από το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 έως και τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, ο Δήμαρχος Πειραιά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Με λύπη πληροφορήθηκα την απόφαση των εργαζομένων να απέχουν της υπερεργασίας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, γεγονός που θα επιβαρύνει την πόλη και κυρίως τον τομέα της καθαριότητας.

  Η απόφαση αυτή είναι παντελώς αδικαιολόγητη, καθώς χθες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων – των Προέδρων των Σωματείων και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων – στο γραφείο μου, έγινε σαφές ότι υπήρξε μεμονωμένο λάθος από την αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Καθαριότητας, σχετικά με τη διαδικασία που αφορά στην υπερωριακή αμοιβή των εργαζομένων που απασχολούνται με συμβάσεις 2 μηνών, για το οποίο ζήτησα να κινηθούν οι απαραίτητες πειθαρχικές διαδικασίες.

  Έγινε δε ξεκάθαρο, ότι δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον ζήτημα με την αμοιβή των εργαζομένων, τόσο των μονίμων, όσο και των συμβασιούχων για την υπερωριακή εργασία.

  Ως εκ τούτου, είναι ακατανόητο το γεγονός η πόλη να αντιμετωπίσει προβλήματα εξαιτίας της μη αποκομιδής των απορριμμάτων, ειδικά μέσα στο καλοκαίρι. Τους καλώ ξανά να αναθεωρήσουν την απόφασή τους, η οποία αμφισβητεί την πενταετή άριστη συνεργασία μας από την οποία κατά δήλωση τους δεν έχουν το παραμικρό παράπονο πέρα από μικρά υπηρεσιακά θέματα και να μην απέχουν από την εργασία τους διατηρώντας την πόλη καθαρή όπως πρέπει να είναι.

  Για το λόγο αυτό αύριο θα παραχωρήσω Συνέντευξη Τύπου για να ενημερωθεί πληρέστερα η κοινή γνώμη, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες της πόλης για την άσκοπη αυτή απόφαση των Σωματείων».

  Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 και ώρα 11:00 στο Δημαρχείο Πειραιά (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

  Inbox
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk