Μπαράζ προεκλογικών ρουσφετιών από το υπουργείο Υγείας καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σημειώνοντας ότι οι ιθύνοντες προβαίνουν σε αθρόες μετατάξεις και αποσπάσεις υπαλλήλων νοσοκομείων σε κεντρικές υπηρεσίες των υγειονομικών περιφερειών.

Θυμίζουμε ότι με την απόφαση του υπουργού Υγείας στις 3 Ιουνίου 2019, 57 υπάλληλοι αποσπάστηκαν στο  Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).

Χαρακτηριστικό είναι δε ότι ανάμεσα τους βρίσκεται και ο Υγειονομικός Επιθεωρητής και Διευθυντύς Ιατρός της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου «Αττικόν». Έτσι, όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωση της, απομένουν δύο γιατροί (ένας μόνιμος, ένας επικουρικός) γι’ αυτό και η Μονάδα κλείνει.

Για το εν λόγω νοσοκομείο η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι «μετά κόπων και βασάνων άνοιξε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων 4 κλινών, η μοναδική στη Δυτική Αττική».

Δείτε εδώ  την απόφαση για τις αποσπάσεις υπαλλήλων στο ΣΕΥΥΠ.

Ρουσφετολογικές μετατάξεις και προσλήψεις ακόμη και μετά την προκήρυξη των εκλογών

Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει ότι μέχρι και την Τρίτη, 11 Ιουνίου, «μία ημέρα μετά την προκήρυξη των εκλογών, αναρτώνται σωρηδόν στη Διαύγεια μετατάξεις, προσλήψεις, μετακινήσεις, αποσπάσεις. Προφανώς με αριθμούς πρωτοκόλλου προγενέστερους όπως προκύπτει από τις αποφάσεις που αναρτώνται».

Καταλήγοντας η ΠΟΕΔΗΝ κοινοποιεί έγγραφα για τις μετατάξεις – ρουσφέτια, όπως τις χαρακτηρίζει, 12 υπαλλήλων από νοσοκομεία που αδειάζουν προς την Κεντρική Υπηρεσία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας με ημερομηνία 10/6/2019 (Διαύγεια).