Λίγες ώρες μετά την… ωραία ατμόσφαιρα που επικράτησε στο Μέγαρο Μουσικής με τον πρωθυπουργό και κορυφαίους υπουργούς να τάζουν χιλιάδες νέες προσλήψεις, φοροελαφρύνσεις, νέα αύξηση του κατώτατου μισθού κ.λπ. , οι αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται στο δρόμο προς τις κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Μικροπολιτικός των Νέων, ο Νίκος Κοτζιάς και η δική του πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ αποχαιρετούν τον ΣΥΡΙΖΑ, οριστικοποιώντας έτσι τη ρήξη με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναμένεται μάλιστα το επόμενο διάστημα να υπάρξει και επιστολή προς την Κουμουνδούρου προκειμένου να εξηγούνται οι λόγοι. Την ίδια στιγμή, φουντώνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Γιώργο Γραμματικάκη που έμεινε πολιτικά «άστεγος» να οδεύει προς τον ΣΥΡΙΖΑ και να τοποθετείται στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Κατά τα λοιπά, σήμερα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να κλείσουν τα περισσότερα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εθνικών εκλογών. Επίσης, θα ανακοινωθούν επισήμως οι αντικαταστάτες του Αλέξη Χαρίτση στο υπουργείο Εσωτερικών (αναλαμβάνει ο Αντώνης Ρουπακιώτης) ενώ ο Λευτέρης Κρέτσος θα οριστεί κυβερνητικός εκπρόσωπος.