Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του One Channel φιλοξενήθηκε ο πρέσβης επί τιμή, Δημήτρης Καραϊτίδης. Αναλύοντας τις κινήσεις του τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, είπε πως είναι αντιμέτωπος με μια σειρά από σοβαρά μέτωπα που παραμένουν ανοικτά και προσπαθεί να ισορροπήσει την όλη κατάσταση με ποικίλους ελιγμούς.

Ωστόσο, οι εξελίξεις στα μέτωπα αυτά δεν αποδίδουν ικανοποιητικά αποτελέσματα για τον τούρκο πρόεδρο. Σύμφωνα με τον κ. Καραϊτίδη, ο Ερντογάν σαν προσωπικότητα είναι διεκδικητικός, επίμονος και με μια ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση που πολλές φορές μέχρι τώρα τον δικαιώνει, ενώ αυτό που τον διακρίνει είναι το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του, εκφράζοντας την άποψη πως στα θέματα στα οποία εμπλέκεται η Ελλάδα, ο τούρκος πρόεδρος έχει προχωρήσει αρκετά, ωστόσο δεν έχει υπερβεί το σημείο εκείνο μετά το οποίο τίποτα δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει ενδεχόμενων προκλήσεων εντός του καλοκαιριού, ο κ. Καραϊτίδης τόνισε πως οι Τούρκοι συνηθίζουν να προαναγγέλλουν τις κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσουν, κάνοντας λόγο για πραγματικές απειλές κατά της χώρας μας. Παράλληλα, όπως είπε, περιμένουν να δράσουν σε στιγμές που θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν είναι επαρκώς οργανωμένη ή βρίσκεται σε τέτοιο σημείο ώστε να μην έχει άμεση ετοιμότητα αντίδρασης, όπως για παράδειγμα οι περίοδοι αλλαγής κυβερνήσεων, σημειώνοντας πως χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, καθώς και να αποφευχθεί η υποτίμηση του τουρκικού κινδύνου.

 

Πηγή: Onetv.gr