Στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ, μετόχου κατά 65% της ΔΕΠΑ (το υπόλοιπο 35% κατέχουν τα ΕΛΠΕ) βρίσκεται πλέον το θέμα της αποκατάστασης της ηρεμίας στην επιχείρηση. Για τρίτη συνεχή εβδομάδα η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) παραμένει ουσιαστικά ακέφαλη μετά την άρση της εμπιστοσύνης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη στο πρόσωπο του διευθύνοντος συμβούλου κ. Δημήτρη Τζώρτζη, ο οποίος ωστόσο αρνείται να διευκολύνει τον πολιτικό του προϊστάμενο και να αποχωρήσει.

Το σίριαλ της παραίτησης Τζώρτζη αρχικά συνδέθηκε με την απαίτησή του να του καταβληθεί αποζημίωση προκειμένου να εγκαταλείψει τη θέση του, ενώ στη συνέχεια φέρεται να επικαλέστηκε τον «υπηρεσιακό» χαρακτήρα της κυβέρνησης για να παρατείνει την παραμονή του. Για την παρατεταμένη αυτή παραλυσία της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο και οι υπηρεσίες της ΔΕΠΑ είχαν ζητήσει απ’ τους μετόχους της εταιρείας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) την άμεση αποκατάσταση της διασαλευθείσας ισορροπίας, προειδοποιώντας για τα χειρότερα, με συνέπεια χθες Τρίτη να συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΝ υπό τον κ. Σταθάκη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των μετόχων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε οι δύο μέτοχοι της ΔΕΠΑ (κυρίως το ΤΑΙΠΕΔ ως πλειοψηφών μέτοχος) να αναλάβουν εντός των ημερών πρωτοβουλίες για την άρση του αδιεξόδου. Όπως υπογραμμίζεται από κύκλους των μετόχων, κύριο μέλημά τους σε αυτήν τη συγκυρία είναι η αποτροπή οποιασδήποτε περαιτέρω απομείωσης της αξίας της προς ιδιωτικοποίηση εταιρείας που ελέγχουν, από τη συνεχιζόμενη παραλυσία στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων.

Έτσι, έως το τέλος της εβδομάδας, το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να γίνει συγκρότηση της  Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η οποία θα προχωρήσει σε ανάκληση του διορισμού του κ. Τζώρτζη. Στη συνέχεια σχεδιάζεται να συγκροτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑ για να πάρει την απόφαση να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες του διευθύνοντος συμβούλου στον νυν πρόεδρο της εταιρείας κ. Άρη Δότση.