«Νέα Ίμια αποκλείονται, καθώς τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σήμερα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, φιλοξενούμενος στην εκπομπή One Direct, τοποθετούμενος στο ενδεχόμενο εκδήλωσης θερμού επεισοδίου ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η πολιτική της Άγκυρας είναι να αυξάνει την ένταση, ενώ σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ότι η Αθήνα από τη μεριά της έχει στείλει τα αναγκαία σήματα για το τουρκικό γεωτρύπανο κι ότι οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να σταθεροποιήσουν σε διπλωματικό επίπεδο την κατάσταση στην περιοχή συντασσόμενες με την πολιτική της Ελλάδας.

«Η αμερικανική πλευρά εκτιμά την σταθερότητα της δημοκρατίας μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, ενώ αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, δήλωσε πως δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας η «πακιστανοποίηση» της γείτονος. Αναφερόμενος τώρα στο μεταναστευτικό ο κ. Κατρούγκαλος, υπογράμμισε ότι γίνονται σημαντικές προσπάθειες να μειωθούν οι ροές μεταναστών από ξηράς και από θάλασσα.

Μιλώντας τώρα για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και σχολιάζοντας το κατά πόσο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να είναι ενδεικτικό για την πορεία των βουλευτικών εκλογών, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως δεν πρόκειται για ένα γαλάζιο κύμα που κατέκλυσε τη χώρα, εκτιμώντας πως η χαμηλή συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ σε αντιδιαστολή με αυτή της ΝΔ, το υψηλό ποσοστό αποχής και το μεγάλο ποσοστό ψήφων που μοιράστηκαν σε διάφορα κόμματα στις κάλπες των ευρωεκλογών, δημιουργούν προοπτικές ανατροπής.

«Οι ψηφοφόροι μας περίμεναν περισσότερα από το ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, δικαιολογώντας γιατί 600.000 ψηφοφόροι του κόμματος δεν επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες των ευρωεκλογών, εκτιμώντας δε πως στις εθνικές εκλογές οι πολίτες δεν θα επιλέξουν την νεοφιλελεύθερη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς όπως είπε υπάρχει ανάγκη για μία προοδευτική συμμαχία εναντίον της Δεξιάς.

Τέλος αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα, ο ισχυρός δημοκρατικός πόλος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι θα χρειαστούν συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Πηγή: onetv