Μπορεί να έχει  απομείνει λιγότερο από ένας μήνας για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ωστόσο ορισμένα κυβερνητικά στελέχη αρνούνται να δουν τις πραγματικές αιτίες της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ενώ αντί να απολογηθούν για σωρεία ρουσφετολογικών μετατάξεων, στρέφουν τα «πυρά» τους στη ΝΔ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για fake news.

Σε αυτή τη λογική ήταν η τοποθέτηση της υπουργού Προστασία του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη η οποία  αναφερόμενη στις προσλήψεις και τις μετατάξεις, που κατηγορήθηκε η κυβέρνηση την τελευταία εβδομάδα, καθώς έστρεψε τα «βέλη» της κατά τη νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας την ότι χρησιμοποιεί αφηγήματα, fake news ή μισές αλήθειες για να θίξει όπως είπε «το ηθικό πλεονέκτημα».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κέρκυρα, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «η ΝΔ προσπάθησε είτε με fake news, ή με μισές αλήθειες, να θίξει το ηθικό πλεονέκτημα. Πρόκειται για ένα αφήγημα που στήνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους και να θίξει το ηθικό πλεονέκτημα . Η ηθική δεν γίνεται με ηθικολογία , γίνεται και αποδεικνύεται στην πράξη. Ως υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης που υπήρξα για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, όποιος μου βρει έναν άνθρωπο στο Δημόσιο που μπήκε χωρίς ΑΣΕΠ να μου τον φέρει. Με ονοματεπώνυμο» υπογράμμισε.

Η οικονομική κρίση κούρασε τους Έλληνες

Σε άλλο σημείο, η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στην πανωλεθρία που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, υποστηρίζοντας ότι  «παρότι όλο αυτό το διάστημα, της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εφαρμοστεί θετικές πολιτικές από την κυβέρνηση, εντούτοις η 10ετης οικονομική κρίση κούρασε τους Έλληνες».

Κατά την υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο κύριος παράγοντας για το «χαστούκι» που δέχθηκε το κυβερνών κόμμα από τους ψηφοφόρους έγκειται στο γεγονός ότι οι «οι συμπολίτες μας κουράστηκαν μετά από μία δεκαετή κρίση» ενώ απέφυγε εντέχνως να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, στα υπερπλεονάσματα και τη φορολόγηση της μεσαίας τάξης.