ΥΠΕΞ: «Ουρά» των κίτρινων ΜΜΕ η ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει για μια ακόμα φορά να γίνει ουρά στα Μέσα που στηρίζουν την πολιτική της»

«Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει για μια ακόμα φορά να γίνει ουρά των κίτρινων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που στηρίζουν την πολιτική της» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου απαντώντας στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για «προκλητική και θρασύτατη χρήση του όρου “Μακεδονία” από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων».

Το γραφείο Τύπου του κ. Κατρούγκαλου καταλογίζει στη Ν.Δ. ότι «επιλέγει να αγνοεί για προφανείς λόγους μικροπολιτικής εκμετάλλευσης το γεγονός ότι όλη η υφήλιος αποκαλεί τη γείτονα χώρα Βόρεια Μακεδονία, ότι αυτή έχει αλλάξει εκατοντάδες ονομασίες θεσμών και κτηρίων ώστε να αντιστοιχούν στη νέα ονομασία και συνεχίζει, και ότι ήδη από τις 15 Μαΐου έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να αλλάξει η τουριστική της εκστρατεία για να είναι σύμφωνη με τη νέα της ονομασία».

«Και όλα αυτά» συνεχίζει, «σε πλήρη αντίθεση με την εποχή κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας όπου η γειτονική χώρα χρησιμοποιούσε κατά κόρον την τότε συνταγματική της ονομασία και σε διεθνές επίπεδο, ενώ στην καλύτερη περίπτωση χρησιμοποιούσε την προσωρινή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, μια ονομασία δηλαδή όπου ο επιθετικός προσδιορισμός ήταν στη «Δημοκρατία» και όχι στη λέξη «Μακεδονία»».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk