Την ώρα που τα κυβερνητικά στελέχη βλέπουν να δυσκολεύονται να… γυρίσουν το παιχνίδι ενόψει των βουλευτικών εκλογών, ψάχνουν τρόπους προκειμένου να ωραιοποιήσουν τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ των προηγούμενων ετών, ακόμη και αυτές που σχετίζονται με τα μνημόνια.

Ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεχαρόπουλος ερωτηθείς για το τι έφταιξε για τη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εφαρμόσει το μνημόνιο με κοινωνική δικαιοσύνη, μείωσε την ανεργία και την φτωχοποίηση μερίδας του πληθυσμού, οδήγησε την χώρα στην έξοδο από τον μνημονιακό εναγκαλισμό»  αλλά πρόσθεσε πως οι θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία κυρίως τώρα αρχίζουν να φαίνονται.

Σε συνέντευξή του στην Αυγή, απέδωσε την ήττα και στον συσσωρευμένη δυσαρέσκεια που υπήρχε σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας από το 2010 και έπειτα. Είπε ότι το αποτελέσματα των ευρωεκλογών δεν ήταν το αναμενόμενο, ωστόσο για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σημείωσε πως «οι ευρωεκλογές διαχρονικά αποτελούν πρόσφορο έδαφος για μηνύματα δυσαρέσκειας σε πτυχές της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής καθώς οι πολίτες θεωρούν ότι σε αυτές δεν κρίνεται η διακυβέρνηση της χώρας».