Σε μια ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, ζητώντας δημοσίως την παραίτηση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, Ελένης Μπάνου, αλλά και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Εργων και Μελετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορμή για την πολιτική ηγεσία αποτέλεσε το θέμα του χαλασμένου αναβατορίου για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, το οποίο φυσικά είναι εξευτελιστικό για μια σύγχρονη χώρα.

Στην ανακοίνωση, το υπουργείο επισημαίνει πως υπήρξε «σειρά λανθασμένων χειρισμών για τη διαχείριση του κορυφαίου μνημείου της χώρας».

Μιλώντας στην εκπομπή One Line Weekend, η δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Μαίρη Αδαμοπούλου, δήλωσε πως το αναβατόριο φτιάχτηκε το 2004 και από τότε ουσιαστικά παρουσιάζει σειρά προβλημάτων τα οποία άλλοτε δημοσιοποιούνταν και άλλοτε όχι, ενώ αποκάλυψε πως γίνονταν συνεχώς συσκέψεις αλλά λύση δεν δόθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με την ίδια, το αναβατόριο δεν δούλευε ουσιαστικά από τον περασμένο Νοέμβριο, κάτι το οποίο ήταν γνωστό στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Μάλιστα, κάποια στιγμή βρέθηκε ανταλλακτικό στη Σουηδία προκειμένου να επισκευαστεί η βλάβη, ωστόσο δεν προχώρησε η διαδικασία.

Πηγή: onetv.gr