Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η άρνηση του κ. Δημήτρη Τζώρτζη να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου), παρότι την είχε ζητήσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης σε επιστολή του προς τους μετόχους της εταιρείας, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ.

Έτσι, χθες Πέμπτη, το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της ΔΕΠΑ ζήτησε απ’ τους μετόχους άμεσες ενέργειες για την άρση του αδιεξόδου με τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του κ. Τζώρτζη στον πρόεδρο κ. Άρη Δότση, ώστε να  αποκατασταθεί η κανονικότητα εντός της εταιρείας και έναντι των τρίτων συναλλασσόμενων με αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζώρτζης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ προχώρησε σε απολογισμό του έργου του, αρνούμενος να υποβάλει την παραίτησή του σε μία «υπηρεσιακή κυβέρνηση» όπως φέρεται να δήλωσε. Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος υποστηρίζει ότι έχει ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και ζητά εξηγήσεις για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ)

Πάντως, η κίνηση του κ. Σταθάκη ήρθε όταν ο υπό παραίτηση κ. Τζώρτζης έδωσε εντολή να κηρυχθεί η απεργία των εργολαβικών εργαζομένων στη ΔΕΠΑ ως παράνομη και καταχρηστική, ενώ υπήρχε και δυσαρέσκεια όσον αφορά στους χειρισμούς του διευθύνοντος συμβούλου στα σχέδια διάσπασης της εταιρείας και πώλησης της.

Ο κ. Τζώρτζης στο παρελθόν είχε επίσης απομακρυνθεί και από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και τον υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη. Παρά το γεγονός ότι δεν προέρχεται από τον χώρο της ενέργειας, ούτε έχει προϋπηρεσία σε αντίστοιχες θέσεις, αποκαταστάθηκε δύο χρόνια αργότερα στη ΔΕΠΑ από τον ίδιο τον κ. Σταθάκη, μετά την απομάκρυνση από την εταιρεία του κατηγορούμενου σήμερα για απιστία κ. Θόδωρου Κιτσάκου.