Την εξοργιστική στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα των απαράδεκτων σχολίων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο φαίνεται πως υιοθέτησε τελικά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε κρατήσει διαφορετική στάση.

Τον Απρίλη, ο… αψύς Σφακιανός είχε προβεί σε μία αηθή επίθεση εναντίον του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είχε εξοργίσει τον κόσμο αλλά και την πλειοψηφία της Βουλής.  Μάλιστα, ο ίδιος ο Τσακαλώτος είχε πει τότε πως πρέπει να υπάρχουν όρια σε κάποιες συμπεριφορές.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε στηρίξει τον κ. Πολάκη λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία περιφέρει τον Κυμπουρόπουλο σαν γλάστρα».

Από ό,τι φαίνεται από χθεσινή συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι του Open, ο υπουργός Οικονομικών φαίνεται ότι άλλαξε τη γνώμη του, υιοθετώντας την κυβερνητική γραμμή και δίνοντας δίκιο στον Παύλο Πολάκη.

Είπε πως επί της ουσίας ο κ. Πολάκης είχε δίκιο σχετικά με το σχόλιο που έκανε για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, χωρίς να σχολιάσει ωστόσο το ύφος με το οποίο το έκανε.

Αντίθετα, μάλιστα, είπε πως από την πλευρά του ο κ. Κυμπουρόπουλος δεν φέρθηκε σωστά γι’ αυτό που είπε για τα επιδόματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα οποία είναι απαραίτητα.