Ηρθαν, μαθαίνω, οι πρώτες μετρήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και έπεσαν οι ένοικοί του σε πλήρη πολιτική κατάθλιψη. Πώς θα ξεφύγουν από νέα βαριά ήττα; Τι είδους καινούργιο αφήγημα να ανακαλύψουν ώστε να πείσουν τους ψηφοφόρους τους να ξαναγυρίσουν πίσω; Επειδή όμως νέα αφηγήματα δεν υπάρχουν ή κατάλαβαν ότι πλέον αυτά που σέρβιραν δεν πείθουν, σκέφτηκαν να επαναφέρουν ένα παλαιό (και δοκιμασμένο) αφήγημα, αυτό του 2015. Τότε που επιχείρησαν να βάλουν τους Ευρωπαίους απέναντι στον ελληνικό λαό.

nnn

Αυτό ακριβώς έκανε ο κ. Τσίπρας (φωτογραφία) την Πέμπτη το μεσημέρι, κάτω από τις νεραντζιές του Μεγάρου Μάξιμου, εν μέσω αστυνομικού κλοιού και μυστικών πρακτόρων που δεν άφηναν ούτε τους τουρίστες να πλησιάσουν. Ξαναθυμήθηκε τις καλές παλιές εποχές του ΣΥΡΙΖΑ που ο κ. Τσίπρας ήταν καβάλα στο άλογο, τότε που έλεγε πως δεν έχει αντίπαλο και που έκανε βόλτες πέριξ του Μαξίμου με τον Γιάνη Βαρουφάκη εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον της τρόικας. Τότε το ψευδοδίλλημα με τους δανειστές έπιασε τόπο αλλά προκάλεσε έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση ένα ολοκαίνουργιο μνημόνιο και ζημιά αρκετών δισ. ευρώ για τον ελληνικό λαό.

Η νευρικότητα
και ο σκοπός

Με θερμοκρασία να αγγίζει τους 30 βαθμούς Κελσίου, με τους μυστικούς πράκτορες να έχουν καταλάβει κάθε γωνιά του Εθνικού Κήπου, ο κ. Τσίπρας φορώντας ένα μαύρο κοστούμι (με λευκό πουκάμισο) στάθηκε όχι ακριβώς κάτω από τη νεραντζιά του Μαξίμου (τέχνη που δίδαξε ο Κώστας Καραμανλής όταν ήταν πρωθυπουργός), αλλά στην είσοδο του προαυλίου του Μαξίμου, σε σημείο όπου του υπέδειξε ο προσωπικός του οπερατέρ. Του έβαλε σημάδι (από τσιχαρόχαρτο στριφτού τσιγάρου) σε ποιο σημείο ακριβώς να σταθεί ώστε να φαίνεται ότι βρίσκεται έξω από το γραφείο του, εν ώρα εργασίας.

nnn

Ηταν συνοφρυωμένος και το έδειχνε. Την ώρα που έκανε τις δηλώσεις είχε μια νευρικότητα. Επαιζε με τα δάχτυλά του κάνοντας κύκλους και, το σημαντικότερο, φαινόταν ότι όλο αυτό το τηλεοπτικό σόου (με δηλώσεις χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις) είχε έναν και μοναδικό σκοπό. Ποιος ήταν αυτός; Μα, να προκαλέσει φόβο! Είπε ότι «το παλιό κατεστημένο» θέτει ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων  και προειδοποίησε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές, υπάρχει κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε στις πολιτικές των μνημονίων, ξεχνώντας ότι ως πρωθυπουργός εφάρμοσε τη σκληρότερη λιτότητα.

Οι διορισμοί
και η κόρη
της κυρίας Τασίας

Αλλά για ποιους συμβασιούχους κάνει λόγο ο Πρωθυπουργός; Στο κανάλι της Βουλής όπου υπηρετούν εδώ και χρόνια πολλοί συμβασιούχοι, η κυβέρνηση μονιμοποίησε μόλις δύο. Ο ένας εργάζεται στην «Αυγή» και ο άλλος στους ΑΝΕΛ. Και εάν αληθεύουν οι φήμες ότι οι συμβασιούχοι ξεπερνούν τις δεκάδες χιλιάδες, έως τις εκλογές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι βουλευτές του, καθώς και ο Πρόεδρος της Βουλής έχουν ακόμη πολλή δουλειά να κάνουν με τους διορισμούς. Γιατί σας το λέω αυτό;

nnn

Εχει βουίξει ο τόπος στη Βουλή με τους διορισμούς που έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Να σκεφτείτε ότι την Πέμπτη το μεσημέρι (την ώρα που ο Ευ. Βενιζέλος έκανε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του) στο καφενείο της Βουλής υπήρξε σύναξη νεοπροσληφθέντων γόνων και άλλων συγγενών συριζαίων για να… γνωριστούν μεταξύ τους. Ανάμεσά τους και η κόρη της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία με περισσή οίηση παραδέχθηκε την πρόσληψη της κόρης της (τελικά παραιτήθηκε για «λόγους προσωπικής ευαισθησίας») λέγοντας ότι αξιοποίησε «κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά…». Θέλετε και άλλα;

Η πρώην και η παραπονούμενη… Ρούλα

Δεν φτάνει που προσέλαβαν συζύγους, γόνους και αδελφούς στη Βουλή, προσέλαβαν και πρώην συζύγους ώστε να μην είναι παραπονεμένες. Για παράδειγμα, προσελήφθη η πρώην σύζυγος του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Και πώς νομίζετε ότι δικαιολόγησε την πρόσληψη αυτή; «Απομακρυνθήκαμε 100% από αυτό το οποίο σε έναν μεγάλο βαθμό βρήκαμε. Δηλαδή την αδιαφάνεια και το πελατειακό κράτος» είπε προκλητικά ο κ. Βούτσης.

nnn

Ολα αυτά έκαναν τη συμπαθέστατη γκαρσόνα του Κοινοβουλίου, τη γνωστή ξανθιά Ρούλα, να εξοργιστεί που τόσα χρόνια περίμενε έναν διορισμό, ακόμη και ως καθαρίστρια, και δεν τον είδε και θέλει τώρα να δώσει συνέντευξη για να κάνει αποκαλύψεις.

Οι δικηγόροι
του ΣΥΡΙΖΑ

Η διαδικασία κύρωσης του Ποινικού Κώδικα από την Ολομέλεια της Βουλής με την παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και Ποταμιού αποδείχθηκε «φάρσα». Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου επέλεξε να προχωρήσει τη διαδικασία κύρωσης, παρά το ότι δεν υπήρχε πολιτική συναίνεση και εν μέσω καταγγελιών ότι ο νέος Κώδικας κάνει μεγάλα «ρουσφέτια». Και μπορεί από τους 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι όλοι δικηγόροι, ωστόσο το 12% εξ αυτών έχουν την ιδιότητα του δικηγόρου. Και αυτοί δεν μπορούν να υποστηρίζουν στο μέλλον πως δεν γνώριζαν τι ψήφιζαν. Συνολικά υπάρχουν 18 δικηγόροι στην ΚΟ και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους οποίους και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Π. Κουρουμπλής καθώς και οι Γ. Παπαηλιού, Μάρκος Μπόλαρης, Β. Τσίρκας, Θεοδώρα Τζάκρη, Σπ. Λάππας, Γ. Παπαφιλίππου και άλλοι…

nnn

Οι 18 αυτοί βουλευτές έχουν άλλωστε και ορκιστεί ως δικηγόροι να ακολουθούν τις παραδόσεις του δικηγορικού λειτουργήματος, να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους έναντι των εντολέων τους ευσυνείδητα, να υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών και κατοίκων της χώρας και να αντιστέκονται με κάθε μέσο «εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να καταλύσει το Σύνταγμα με τη βία». Και για να μην ξεχνιόμαστε. Στους τελευταίους εμπίπτει η περίπτωση του Ρουβίκωνα…