Σε ρεσιτάλ παλινωδιών εξελίσσεται η προεκλογική εκστρατεία του Σύριζα. Ζαλισμένοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο από το στραπατσάρισμα  των τελευταίων εκλογών αναζητούν ματαίως διέξοδο με μεθοδεύσεις , δηλώσεις ,απειλές και υποσχέσεις, που στο τέλος τους γυρίζουν μπούμερανγκ.

Πρώτο χαρακτηριστικό παράδειγμα η βιομηχανία βολέματος  ,κυρίως στη Βουλή αλλά όχι μόνο, συγγενών, φίλων και κολλητών.Η αναμενόμενη κατακραυγή από την αποκάλυψη της απροκάλυπτης ρουσφετολογίας προκάλεσε όπως ήταν φυσικό ταραχή στο μέγαρο Μαξίμου, που έσπευσε να περισώσει ότι είχε απομείνει από το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς.Η πρόκληση όμως  και η οργή για τις μεθοδεύσεις αυτές παραμένουν…

Δεύτερο παράδειγμα η σπουδή του κ.Τσίπρα, μετά το καμπανάκι  της έκθεσης της Κομισιόν, να   ξαναφορέσει πάλι  τον αντιμνημονιακό κοστούμι και  να επιστρέψει στη ρητορική περί νεοσυντηρητικών κύκλων της Ευρώπης που υπονομεύουν την αγάπη του για το λαό και σχεδιάζουν νέα μέτρα λιτότητας.Από το μήνα του μέλιτος και την πλήρη σύμπλευση με τις Βρυξελλες,την Μέρκελ και τους λοιπούς συγγενείς τώρα ανακάλυψε ότι δεν αντέχουν την λαοπρόβλητη πολιτική του.Λίγο αργά είναι αλήθεια και κυρίως καθόλου πειστικά.

Τρίτο παράδειγμα ο διαγκωνισμός παροχολογίας,μήπως  και καταφέρει να  συγκρατήσει το εκλογικό ακροατήριο που τον εγκατέλειψε.Ενώ  πριν τις εκλογές ψήφισε στη Βουλή μια σειρά μέτρα για να ελαφρύνει,όπως υποστήριζε την παραπαίουσα μεσαία τάξη τώρα ανέκρουσε πρύμνα και επιστρέφει στη στήριξη των νεόπτωχων και των επιδιοματούχων που θεωρεί ότι αποτελούν  τη βασική εκλογική πελατεία του. Έτσι επαναφέρει το αφορολόγητο τη μείωσητου ΕΝΦΙΑ, του πρώτου φορολογικού συντελεστή και του φόρου αλληλεγγύης.Υπόσχεται όμως ότι αν εκλεγεί θα τα επαναφέρει…Συν-πλην μηδέν δηλαδή και όποιος θέλει τον πιστεύει.
Δυστυχώς για τον κ.Τσίπρα επιβεβαιώνεται για μια φορά ακόμα ότι η πολιτική συνέπεια και η οικονομική λογική αποτελούν αχαρτογράφητα νερά για αυτόν.Ο καιροσκοπισμός,ο λαϊκισμός και η δημαγωγία παραμένουν τα σταθερά σημεία αναφοράς του. Με αυτά πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια,με αυτά πιστεύει ότι μπορεί να γυρίσει,όπως λέει, το παιγνίδι.Μόνο που οι πολίτες  τον έχουν αντιληφθεί πια για τα καλά και τα δωράκια που προσπαθεί να πλασάρει, όπως αποδείχθηκε και στις ευρωεκλογές, δεν τους αλλάζουν την άποψη που έχουν σχηματίσει για το βίο και την πολιτεία του.