Σε «αδιέξοδο» οδηγείται πριν καλά-καλά ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ του υπουργείου Υγείας και των εκπροσώπων των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων, για τις περικοπές στις αμοιβές τους, λόγω υπέρβασης της προϋπολογισμένης δαπάνης του ΕΟΠΥΥ.

Αν και η Αριστοτέλους αναγνώρισε την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των εν λόγω παρόχων, αποκλείει αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ επικαλούμενη τους δημοσιονομικούς περιορισμούς. Εξέτασε, παράλληλα, την αναδιανομή των κονδυλίων, δηλαδή τη μεταφορά χρημάτων από τον ένα κωδικό στον άλλο.

Η πρόταση απορρίφθηκε, ωστόσο, από τους εργαστηριακούς γιατρούς οι οποίοι θεώρησαν ότι προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις διαρκείας από την ερχόμενη Δευτέρα, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό. Εάν προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, πρακτικά δεν θα γίνονται καθόλου διαγνωστικές εξετάσεις.

Γεγονός το οποίο συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς, αφού το 95% των διαγνωστικών εξετάσεων των ασφαλισμένων διενεργείται στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: onetv.gr