Ορμώμενος από την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και με μοναδικές κατευθυντήριες τη διαφύλαξη του ξεχωριστού ελληνικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ατζέντας περιβαλλοντικής πολιτικής, στην οποία προτεραιότητα έχει η διαχείριση των απορριμμάτων, έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τον Υμηττό. Μάλιστα, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ήδη δρομολογείται η σύσταση σχετικής ομάδας εργασίας, σε συνεννόηση με τον νέο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων της ΝΔ και σε συνεργασία με τις Γραμματείες Ποιότητας Ζωής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας και την ΟΝΝΕΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε αργά το απόγευμα τον χώρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Την πρώτη του επαφή με τους παρευρισκόμενους σηματοδότησε η γνωριμία του με τα νήπια του παιδικού σταθμού «Ηλιοχαμόγελο», καθώς και η εν συνεχεία συνομιλία τους σχετικά με την αξία της ανακύκλωσης, την φροντίδα και την προστασία του περιβάλλοντος, γνωρίζοντας ότι αυτό δεν μας ανήκει.

Σε δεύτερη φάση, ο πρόεδρος της ΝΔ ήρθε σε επαφή με εθελοντές δασοπυροσβέστες, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τη δράση τους, εκφράζοντας του παράλληλα τους προβληματισμούς τους. Με σημεία τομής την καλύτερη αντιπυρική προστασία και την σωστή οργάνωση, οι δύο πλευρές δεν απέφυγαν να αναφέρουν την περσινή τραγωδία στο Μάτι, στην οποία αν η εντολή εκκένωσης είχε δοθεί την ώρα που έπρεπε, θα είχαν σωθεί πολλές ζωές.

Έχοντας πλέον τη συντροφιά του ηλιοβασιλέματος ακολούθησε η συμμετοχή του κ. Μητσοτάκη στη διαδικασία καθαρίσματος και ποτίσματος των δενδρυλλίων του χώρου, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων με νεαρούς εθελοντές πολίτες.

Το τέλος της επίσκεψης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε η ομιλία του, στην οποία απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και η Γραμματέας της Ποιότητας Ζωής, Ξένια Παπασταύρου.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε όλες τις οργανώσεις που συμμετείχαν στη σημερινή δράση. Ταυτόχρονα, επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία της μέρας, που όπως δήλωσε αποτελεί μία ημέρα προσωπικού απολογισμού της μακροχρόνιας σχέσης που έχει με τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ως πολιτική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης χαρακτήρισε την προστασία των ορεινών όγκων του λεκανοπεδίου Αττικής, αφού αποτελούν τους αιμοδότες οξυγόνου για περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια συμπολίτες μας. Επομένως, η αναγκαιότητα διαφύλαξης του δασικού πλούτου του λεκανοπεδίου επιτάσσει την ουσιαστική συνεργασία όλων των φορέων.

Ενθυμούμενος την συζήτηση που προηγήθηκε με τα παιδιά, έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι η νέα γενιά είναι η καλύτερη ελπίδα για το μέλλον, πιστεύοντας ακράδαντα ότι πρόκειται να είναι θωρακισμένη με ισχυρές περιβαλλοντικές ευαισθησίες.