Στα σημαντικά προβλήματα του Πειραιά αναφέρθηκε εκτενώς η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Πειραιώς, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή της στο One Channel.

Αποκάλυψε δε πτυχές της προσωπικότητάς της, μιλώντας για τη ζωή της, την απόφασή της να ασχοληθεί με τα κοινά, τη φιλανθρωπία, αλλά και τον Ολυμπιακό.

Ειδική αναφορά έκανε η κυρία Τσιλιγκίρη στην ανεργία που, όπως είπε, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των Πειραιωτών. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως στόχος είναι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κερατσίνι την Τρίτη οι πολίτες δεν του ζητούσαν δουλειά, αλλά να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Αναφερθείσα στην ανάγκη διαμόρφωσης και δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων, ένα θέμα που επανέρχεται στο προσκήνιο σε κάθε προεκλογική περίοδο, είπε πως η δημιουργία ενός αθλητικού χώρου, όπως για παράδειγμα ενός κολυμβητηρίου που έχει συζητηθεί έντονα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, σημαίνει νέες θέσεις εργασίας.

«Ένα σοβαρό κολυμβητήριο για να χτιστεί θέλει δύο χρόνια. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια υπάρχουν νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν. Όταν παραδοθεί αυτό το έργο θα δουλέψουν μέσα άνθρωποι: προπονητές, φυσιοθεραπευτές, γιατροί, θα δουλέψει η καντίνα» είπε και συμπλήρωσε «φυσικά θα φτιαχτεί και όλος ο περιβάλλων χώρος».

Μιλώντας για την πορεία της στον Ολυμπιακό, ανέφερε ότι βρίσκεται στον σύλλογο από το 2011, ενώ το 2012 μεταπήδησε στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. «Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για τον σύλλογο, για εμένα ήταν μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Ήμουν σε μια πολύ νεαρή ηλικία σε έναν χώρο ανδροκρατούμενο» σημείωσε.

Η κ. Τσιλιγκίρη έχει επίσης έντονο φιλανθρωπικό έργο. Ερωτηθείσα σχετικά, είπε ότι έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν με προσωπική της πρωτοβουλία. Αφορμή στάθηκε η αδερφή της, η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. «Θεώρησα το λιγότερο χρέος μου να κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω άλλους ανθρώπους».

«Το ξεκίνησα δειλά – δειλά γιατί και στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό δεν υπήρχαν ούτε οι δυνάμεις, ούτε τα έσοδα και ξεκίνησε με μια κοινή συνεισφορά όλων των πολιτών σε άπορες οικογένειες, σε κακοποιημένα παιδιά σε ορφανοτροφεία» είπε μιλώντας για την πρωτοβουλία «μη σταματάς να βοηθάς», όπου εκτός από τους πολίτες είχε βοήθεια και από πάρα πολλές εταιρίες «που δεν θέλανε να προβληθούν».

«Στη συνέχεια, άρχισα να το ψάχνω και εκτός Ελλάδας πως μπορούν οι δράσεις, πως μπορεί ένα σωματείο, ο αθλητισμός, μια ιδέα, ο Ολυμπιακός να δείξει έμπρακτα στην κοινωνία τη συμπεριφορά του» είπε και συνέχισε «το 2014 ο Ολυμπιακός γίνεται ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Πολυαθλητικών Σωματείων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πλέον όλες οι δράσεις εντάσσονται κάτω από τη σκέπη της ΕΕ».

«Πέρσι μάλιστα κάναμε 7 εισηγήσεις, εκ των οποίων οι 5 από αυτές ‘’τρέχουν’’ φέτος από την αρχή του έτους» ανέφερε σε έναν μικρό απολογισμό του σημαντικού αυτού έργου.

«Μάλιστα, πέρσι με δική μας παρότρυνση προτάθηκε το πρόγραμμα ένταξης ανθρώπων με ειδικές ανάγκες μέσα από τον αθλητισμό. Πως, δηλαδή, ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει βοήθημα για άτομα με νοητική στέρηση, πως μπορεί ο αθλητισμός να είναι το βοήθημά τους».

Στην ερώτηση γιατί επέλεξε να ασχοληθεί με τα κοινά ως υποψήφια βουλευτής και όχι μέσα από την αυτοδιοίκηση απάντησε πως η πρόταση από τον αρχηγό της ΝΔ έγινε για τις βουλευτικές εκλογές «το οποίο για εμένα ήταν ακόμα μια πρόκληση».

Επίσης, υπογράμμισε ότι θεωρεί χρέος των ανθρώπων να ασχολούνται με τα κοινά. Τέλος, μιλώντας για την προεκλογική εκστρατεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δρόμο προς τις εθνικές κάλπες της 7ης Ιουλίου είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει από την πρώτη μέρα τις υποσχέσεις και αυτό μάλιστα είναι κάτι που του χρεώνουν.

Κληθείσα να σχολιάσει τις προεκλογικές παροχές Τσίπρα είπε ότι «αξιοπρεπώς δεν ζεις περιμένοντας ένα επίδομα. Αξιοπρεπώς ζεις όταν σου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψεις».