«Το κράτος δεν μπορεί να παραλύει, να σταματά και να λειτουργεί» απαντά η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη στις καταγγελίες των ομοσπονδιών αξιωματικών και αστυνομικών υπαλλήλων κατά του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και της κυβέρνησης  για τακτοποίηση των «δικών τους παιδιών».

Οι καταγγελίες έγιναν με αφορμή την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. να ορίσει τη συνεδρίαση του Ανώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων Αξιωματικών, για το προσεχές Σάββατο, λίγες ώρες πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για «ανηθικότητα και παρανομία» και τονίζουν ότι «δεν θα γίνουμε συναυτουργοί της παρανομίας και της εξυπηρέτησης των «ημετέρων» με μια Ηγεσία, η οποία απέδειξε με τη στάση της, όχι μόνο τώρα αλλά πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ότι μόνο της μέλημα είναι η τακτοποίηση των «δικών τους παιδιών» και είναι ανεπαρκής για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων».

«Να μη ρίχνουν λάσπη στην ΕΛ.ΑΣ.»

Η κ. Γεροβασίλη πάντως δεν βλέπει κανένα ρουσφέτι πίσω τη συνεδρίαση του Ανώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων Αξιωματικών και ζητά «να μη ρίχνουν λάσπη στην ΕΛ.ΑΣ. και τον αστυνομικό που δίνει μάχη στο δρόμο».

Οι ανάγκες στα ζητήματα ασφαλείας δεν διακόπτονται σημείωσε για να προσθέσει. «Σηκώνουν θόρυβο ενώ ξέρουν ότι αυτή την εποχή, κάθε χρόνο γίνονται μεταθέσεις».