Στον χορό των ρουσφετολογικών τακτοποιήσεων της τελευταίας στιγμής ενεπλάκη και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η κόρη της οποίας μετατάχθηκε από άλλη υπηρεσία του Δημοσίου στη Βουλή των Ελλήνων. Μάλιστα, η αντιπρόεδρος της Βουλής ομολόγησε – με ειλικρίνεια μεν, αλλά και κυνισμό – ότι για τη μετάταξη αυτή «αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες και διασυνδέσεις».

Καλεσμένη σε εκπομπή του Alpha, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι: «Δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά…»

«Υπάρχει ζήτημα, δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή φώναξε «έλα έδω»» συνέχισε η κυρία Χριστοδουλοπούλου όταν κλήθηκε από τους δημοσιογράφους του Alpha να εξηγήσει αν υπάρχει ηθικό ζήτημα από την πρόσληψη της κόρης της στη Βουλή λίγες ημέρες πριν τις πρόωρες εκλογές.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ωστόσο ότι η απόσπαση της κόρης της στη Βουλή των Ελλήνων «δεν επιβαρύνει το Δημόσιο ούτε με μια δραχμή γιατί ήδη πληρωνόταν από το Δημόσιο…». Κατά την άποψη της αντιπροέδρου της Βουλής οι αποσπάσεις, μετατάξεις και προσλήψεις συγγενών, φίλων, πρώην συζύγων ή μετακλητών υπλλήλων στο κοινοβούλιο έγιναν «ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων και πολιτικής τοποθέτησης».

Βούτσης: Δεν αισθάνομαι απολογούμενος

Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επιχείρησε να δικαιολογήσει το όργιο διορισμών και προσλήψεων των τελευταίων ημερών.

«Δεν αισθάνομαι απολογούμενος για τίποτε από όλα αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας πως όλα έγιναν «με διαφάνεια, αξιοκρατία και δουλειά όλων των εργαζομένων και όχι με αργομισθίες». Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση σε δημοσιεύματα, κατηγορώντας τα για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων ενόψει των πρόωρων εθνικών εκλογών

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι διαδικασίες διορισμού και μετατάξεων είχαν ξεκινήσει ήδη από τον Ιανουάριο και δεν επισπεύστηκαν σκοπίμως προεκλογικά, ενώ τις απέδωσε στις αυξημένες ανάγκες που δημιουργήθηκαν στη Βουλή τα τελευταία χρόνια.

Στο μεταξύ, παραιτούνται από την διαδικασία πρόσληψης που είχε ξεκινήσει οι δυο κόρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για την Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη, κόρη της Ειρήνης Πανταλού, προϊσταμένης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και για την Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου, κόρη της διευθύντριας του γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, Βασιλικής Τσακανίκα.

Όπως έγινε γνωστό αρμοδίως, επικαλούνται λόγους ατομικής ευαισθησίας. Είχαν προσληφθεί στο Ίδρυμα της Βουλής με σύμβαση ορισμένου χρόνου (για ένα έτος).