Σε δήλωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν για την Ελλάδα.

Σε μια προσπάθεια να προκαλέσει φόβο, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το νέο δίλημμα των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, κινδυνολογώντας ότι «το παλιό κατεστημένο» θέτει ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων και προειδοποιώντας ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές, υπάρχει κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε στις πολιτικές των μνημονίων, ξεχνώντας ότι ο ίδιος εφάρμοσε την σκληρότερη λιτότητα.

«Μια βδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάνω, είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό: Ότι η ψήφος του στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Σήμερα όλα όσα είπα τότε επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο» τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι «αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα και σε ακραίους, συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις πολίτικες μας επιλογές, να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιο μας».

«Σήμερα έφτασαν στο σημείο να θέσουν ακόμα και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι είχαν να εγείρουν τέτοιο ζήτημα από το 2014.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «επιμένει να μιλά για ανάγκη επιστροφής στο «1 προς 5», στη μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, ενώ εμείς έχουμε ήδη κατακτήσει το «1 προς 1″».

«Όταν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, είναι λογικό σε ορισμένους να ανοίγει η όρεξη τους και να θέτουν στο τραπέζι ξανά πολιτικές λιτότητας ακόμη και απολύσεις» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας για τις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «το να γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια είναι το πιο κρίσιμο», όπως επίσης και το να «έχουμε πλήρη επίγνωση του ότι «η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια χάρη στις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες του ΄12, ’13 και ‘14, στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας».