Ανεξάντλητα είναι τα κυβερνητικά στελέχη στα επιχειρήματα που επικαλούνται προκειμένου να εξηγήσουν τη συντριβή ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αλλά και να στείλουν το μήνυμα στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους ότι υπάρχει χρόνος για ανατροπή.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στην επικείμενη μάχη της 7ης Ιουλίου επισημαίνοντας : «Δεν είναι εύκολη, για πολλούς λόγους […] Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, βεβαίως, δίνει ένα σήμα και μία τάση, ωστόσο, το διακύβευμα είναι τελείως διαφορετικό […] Υπάρχει κόσμος, που βλέποντας το αποτέλεσμα, χωρίς να έχει ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνθηκε φόβο».

Η χαλαρότητα, πρόσθεσε,  με την οποία μπορεί να προσέλθει κανείς στις ευρωεκλογές γίνεται ισχυρό δίλημμα στις εθνικές εκλογές. «Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να ξετυλίγουμε το πρόγραμμά μας και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη, να μιλήσουμε ειλικρινά. Όχι για να υποσχεθούμε αοριστολογίες, όπως μείωση φόρων και εξαγγελίες περίπου 5 δισ. ευρώ που δεν λέμε από πού θα τα βρούμε, αλλά δίνοντας τα δείγματα γραφής της πορείας μας αυτά τα 5 χρόνια και τα αποτελέσματα που έχουν παράξει. Και, βεβαίως, να πείσουμε ότι αυτό είναι ένα σχέδιο για να ανατάξουμε όλη την ελληνική κοινωνία, που οφείλουμε να ακολουθήσουμε χωρίς να εκτροχιάζουμε τα δημοσιονομικά μας».

Η κ. Γεροβασίλη αντί να λάβει το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι στην κάλπη, επιχειρεί όπως και άλλα κυβερνητικά στελέχη να πείσει τον κόσμο ότι τα έπραξαν όλα σωστά και πως η ΝΔ θα επιστρέψει τη χώρα στη λιτότητα. Βάζοντας και μία… πινελιά αισιοδοξίας, υπογράμμισε πως «ένας μήνας είναι αρκετός πολιτικός χρόνος ώστε να μπορέσουμε να μιλήσουμε για το πραγματικό διακύβευμα, το σχέδιο με το οποίο θα διοικηθεί η χώρα τα επόμενα χρόνια».