«Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα μοναδικό τρόπο να στρεβλώνει τα πράγματα», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μη μείωση του αφορολόγητου, τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που κατατέθηκαν προς ψήφιση στη Βουλή, αλλά και στις δημόσιες ανοιχτές προσκλήσεις για τη σύσταση και στελέχωση της Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών στην Κρήτη.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη σύσταση Τομέα Φυσικών Καταστροφών, στην Κρήτη, και τη στελέχωσή του, ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι πρόκειται για διατάξεις που προβλέπονται από νόμο της ΝΔ. «Σε κάθε φυσική καταστροφή προβλέπεται από νόμο της ΝΔ η ίδρυση από τη Διεύθυνση Φυσικών Καταστροφών, τοπικής διοικητικής στήριξης στις φυσικές καταστροφές εκεί. Αυτό έγινε και στην Αττική, αυτό έγινε και στα Χανιά. Γιατί έγινε στην Κρήτη; Ήταν των δημάρχων το αίτημα», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών. Πρόσθεσε δε, πώς όταν μετέβη ο ίδιος στα Χανιά, «ήταν πάνδημο αίτημα να υπάρχουν μηχανικοί να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία». «Το ζήτησαν οι δήμαρχοι που δεν είχαν έναν μηχανικό. Έγινε εκδήλωση ανοιχτή, δημόσια, αξιολόγησε η Υπηρεσία».

Επίσης ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι η «Νέα Δημοκρατία έχει ένα μοναδικό τρόπο να στρεβλώνει τα πράγματα, καθώς οι θέσεις προκηρύχθηκαν πολύ πριν τις ευρωεκλογές, και φέρουν ημερομηνίες του Απριλίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ρουσφετολογικές ενέργειες, είναι παράδοση της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Για το θέμα των τροπολογιών και την πολεμική που δέχεται η κυβέρνηση, ανέφερε, ότι «θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε τις τροπολογίες που θα κατατεθούν τώρα και ψηφιστούν και να δούμε και τις τροπολογίες που κατατέθηκαν τον Δεκέμβρη του 2014. Μόνο του Μεταφορών, ήταν 92! Όλες ρουσφέτια».

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ακόμη, ότι στη κυβέρνηση «έχουμε πολύ συγκεκριμένο σχέδιο στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης των στρωμάτων που δέχτηκαν πολύ βαρύ το φορτίο της κρίσης» Και πως σε αυτές τις εκλογές, κρίνεται η πορεία της χώρας για πολλά χρόνια μετά. Κρίνονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις στο πως πρέπει να πορευτεί η χώρα, να βαδίσουμε στο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης, σε αυτό που λέμε παραγωγική ανασυγκρότηση είναι άλλο το μοντέλο που επικαλείται η ΝΔ και άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για τις σημαντικές αλλαγές στον ποινικό κώδικα που κατατέθηκαν επίσης προς ψήφιση στη Βουλή, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε, ότι «στους κώδικες έχει γίνει μια πολύ μεγάλη διαβούλευση μία μεγάλη τομή. Πότε ήταν τελευταία φορά που αναθεωρήθηκε σε σημείο ο κώδικας; Συμμετείχε ο νομικός κόσμος της χώρας και τα κόμματα και οι εκπρόσωποί τους και έγινε και η απαραίτητη διαβούλευση όλο αυτόν τον καιρό για τους κώδικες». Και πρόσθεσε, «ζητήματα που διασφαλίζουν μία συναίνεση και είναι και μεγάλες τομές, όπως είναι ο ποινικός κώδικας, όπως είναι το αφορολόγητο, όπως είναι ρυθμίσεις ημερομηνιών, δηλαδή έχεις μια ημερομηνία που πέφτει μέσα στην προεκλογική περίοδο ή λίγο μετά που δεν θα υπάρχει συγκροτημένη κυβέρνηση, δεν μπορείς να ταλαιπωρείς του πολίτες, θα κατατεθούν και θα ψηφιστούν από τη Βουλή, πριν διαλυθεί η Βουλή».