ΠτΔ: Ιστορική και επίκαιρη όσον αφορά το ευρωπαϊκό οικοδόμημα η Συμμαχική απόβαση στη Νορμανδία

«Η επέτειος της απόβασης στη Νορμανδία μάς διδάσκει το χρέος να υπερασπιζόμαστε, στο διηνεκές, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από τους κάθε είδους εχθρούς του, που επιχειρούν να το κατεδαφίσουν» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από το Πόρτσμουθ, όπου βρίσκεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 75ης επετείου της απόβασης των Συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία

«Η επέτειος της απόβασης στη Νορμανδία μάς διδάσκει το χρέος να υπερασπιζόμαστε, στο διηνεκές, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από τους κάθε είδους εχθρούς του, που επιχειρούν να το κατεδαφίσουν» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από το Πόρτσμουθ, όπου βρίσκεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 75ης επετείου της απόβασης των Συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία.

Αναφερόμενος στις σημερινές απειλές και στους εχθρούς του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Δεν θα περάσουν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παρεμποδίσουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δεν θα τους επιτρέψουμε να απειλήσουν την ευρωπαϊκή δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Παράλληλα, χαρακτήρισε ιστορική από κάθε άποψη την επιχείρηση της απόβασης στη Νορμανδία, σημειώνοντας ότι ήταν έργο της στενής συνεργασίας των διψασμένων για ελευθερία και δημοκρατία λαών της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Αυτή η συνεργασία είναι επίκαιρη και αναγκαία, αν αναλογισθούμε τι συμβαίνει σήμερα στον πλανήτη. Μέσω αυτής πρέπει, για μιαν ακόμη φορά, να υπερασπισθούμε, σε όλο τον κόσμο, την ειρήνη, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Και καθεμία πλευρά αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτό το ιστορικό χρέος» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk