«Ο κόσμος χρησιμοποίησε τη χαλαρή ψήφο για να δείξει την αντίδρασή του» είπε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή One Direct, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεράσιμος Μπαλαούρας.

«Λάβαμε το μήνυμα του κόσμου» συμπλήρωσε αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και συνέχισε πως αυτό φάνηκε και στην συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, όπου «μου έκανε πολύ καλή εντύπωση».

Κληθείς να μιλήσει για αυτή την προεκλογική περίοδο είπε πως «θέλουμε να βάλουμε και τα υπόλοιπα κόμματα να μιλήσουνε για τις προγραμματικές τους θέσεις», κάτι το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν έγινε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές.

Σημείωσε, δε, ότι «χειροτερεύσαμε τα φορολογικά της μεσαίας τάξης», ωστόσο στη συνέχεια διευκρίνισε πως «δεν μειώθηκαν οι μισθοί επί ΣΥΡΙΖΑ». «Έχουν μειωθεί οι ευέλικτες μορφές εργασίας και η ανεργία» είπε επίσης αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης. «Ενδεχομένως οι απλοί άνθρωποι να ενοχλήθηκαν από συμπεριφορές» είπε προσπαθώντας να κάνει έναν μίνι απολογισμό αυτών που οδήγησαν σε συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι παροχές έπρεπε να δοθούν νωρίτερα» κατέστησε σαφές, αναφορικά με τις προεκλογικές παροχές του πρωθυπουργού, αυτό που αποκαλεί «13η σύνταξη». Για την «περίφημη Τετάρτη» στη Βουλή, όταν Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν και η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα ακραίας πόλωσης είπε πως «είναι άδικα όσα λέγονται, αφού «ο πρωθυπουργός προκλήθηκε έντονα από τον κ. Μητσοτάκη και αντέδρασε».

Πηγή: onetv