Είναι προφανές πια ότι η καθυστέρηση στην προκήρυξη των εκλογών οφείλεται στην απέλπιδα προσπάθεια του κυβερνητικού επιτελείου να κερδίσει λίγο χρόνο για να ολοκληρώσει την επιχείρηση «δωροδοκίας» των ψηφοφόρων. Υιοθετώντας τις πιο παλαιοκομματικές πρακτικές  κρατά ανοικτή τη Βουλή για να μπορέσουν οι  βουλευτές του να προωθήσουν όσο περισσότερα ρουσφέτια μπορούν.

Είναι προσβλητικό για το πολιτικό σύστημα, αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής να δηλώνει ότι…ευελπιστεί ότι οι τροπολογίες που θα κατατεθούν δεν θα είναι πολλές και δεν θα έχουν φωτογραφικό χαρακτήρα! Ήταν ο Σύριζα  που επί χρόνια  κατηγορούσε σε όλους τους τόνους τη μάστιγα των άσχετων τροπολογιών στα νομοσχέδια,αλλά στην πορεία βέβαια ανακάλυψε ότι τον βολεύει. Παρά την αλλαγή του κανονισμού της βουλής συνεχίζουν απτόητοι αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά:να μοιράζουν υποσχέσεις και να  καλλιεργούν φρούδες ελπίδες.

Και βέβαια να βολεύουν, ακόμα και την τελευταία στιγμή όσους παρατρεχάμενους υπουργών και στελεχών μπορούν… Κατά τ άλλα φυσικά παριστάνουν  τους άφθαρτους και αμόλυντους από τις παθογένειες και τις αμαρτίες του παλιού πολιτικού συστήματος. Μπορεί σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση να αποχώρησε από τη Βουλή καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία για τις μεθοδεύσεις της,αλλά ούτε ντρέπονται ούτε πτοούνται.

Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια οι υποτιθέμενοι κήνσορες της δημόσιας ζωής δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να υποβαθμίζουν το ρόλο του Κοινοβουλίου. Με διαρκείς προσωπικές επιθέσεις,με απαξίωση των πολιτικών αντιπάλων, με νομοσχέδια εξπρές, με φωτογραφικές  εξυπηρετήσεις ημετέρων.

Όπως δεν μπορούν να αντιληφθούν τα αίτια της βαρύτατης ήττας τους, έτσι και δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν ότι καμιά κυβέρνηση δεν αντέστρεψε  την πορεία φθοράς με παροχές και μικροεξυπηρετήσεις. Όσους και να ευνοήσουν ,όσες  υποσχέσεις και να μοιράσουν τώρα, ο βίος και η πολιτεία  τους έχει κριθεί από την πλειοψηφία των πολιτών.Μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και των προσδοκιών που δημιούργησαν…

ΤΟ ΒΗΜΑ