Χρήματα από χιλιάδες συνταξιούχους απόστρατους και άλλων ειδικών μισθολογίων ζητά τώρα το Δημόσιο, έπειτα από έξι μήνες, έπειτα από εσφαλμένους υπολογισμούς.

Σύμφωνα με την εκκαθάριση των πληρωμών του Δεκεμβρίου 2018, πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν περισσότερα ή λιγότερα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Και αυτό συνέβη γιατί η κυβέρνηση ήθελε να χορηγήσει άμεσα τα χρήματα στους δικαιούχους, έπειτα από την ψήφιση του σχετικού νόμου στη Βουλή, προτού οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΗΔΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΓΛΚ και Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) να διασταυρώσουν με ακρίβεια τα στοιχεία και τις μεταβολές των συνταξιούχων που δικαιούνταν επιστροφές από το 2012.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τα επιτελεία των αρμόδιων φορέων εντόπισαν λάθος πληρωμές σε περίπου 10.000 δικαιούχους, ενώ ελέγχονται άλλες 10.000 για να διαπιστωθεί αν πήραν περισσότερα ή λιγότερα από αυτά που δικαιούνται με τις εφάπαξ αναπροσαρμογές συντάξεων του Νόμου 4575/2018.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες συνταξιούχοι, κυρίως απόστρατοι, έχουν υποβάλλει αιτήσεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να γίνει επανυπολογισμός των αναδρομικών που έλαβαν.