• Αναζήτηση
 • Θεσσαλονίκη: Εννέα στους δέκα ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ ψήφισαν Ζέρβα

  Το 92,8% εκείνων, που ψήφισαν στις ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ και το αντίστοιχο 90,6% εκείνων που ψήφισαν ΚΙΝΑΛ, στον δεύτερο γύρο επέλεξαν Ζέρβα

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του exit poll που πραγματοποίησε η εταιρεία Interview για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

  Μεγάλη είναι η διείσδυση του νέου δημάρχου και στο νεοδημοκρατικό κοινό. Το 62% όσων επέλεξαν στην ευρωκάλπη Νέα Δημοκρατία, στις επαναληπτικές εκλογές για τον δήμο Θεσσαλονίκης ψήφισε τον Νίκο Ταχιάο, ενώ το 38% ψήφισε τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

  Εντύπωση προκαλεί το στοιχείο που δείχνει ότι το 21,6% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ συντάχτηκε στον δεύτερο γύρο με τον Νίκο Ταχιάο.

  Από το exit poll της Interview προκύπτει ότι οι υποστηρικτές των παρατάξεων, που θα αποτελέσουν την ελάσσονα αντιπολίτευση στο νέο δημοτικό συμβούλιο, στήριξαν μαζικά στον δεύτερο γύρο τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ξεχωρίζουν οι ψηφοφόροι της Κατερίνας Νοτοπούλου, οι οποίοι σε ποσοστό 95,7% συντάχθηκαν με την πλευρά του νικητή. Ζέρβα ψήφισαν και οι ψηφοφόροι του Γιώργου Ορφανού σε ποσοστό 79,8%, οι ψηφοφόροι του Παναγιώτη Ψωμιάδη σε ποσοστό 75,9% και οι ψηφοφόροι του Σπύρου Βούγια σε ποσοστό 72,2%.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk