Σε προεκλογικούς ρυθμούς μπαίνει και πάλι σήμερα η Νέα Δημοκρατία, εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Στο στρατηγείο της οδού Πειραιώς επικρατεί διάχυτη ικανοποίηση για την απόδοση του κόμματος στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών, παρόλα αυτά τα στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει περιθώριο ανάλωσης σε πανηγυρισμούς, αφού η προεκλογική περίοδος ξεκινά οσονούπω και επισήμως.

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τους οκτώ νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές, που θα εκπροσωπήσουν τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο την προσεχή πενταετία. Το βράδυ θα δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Τι επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν επισκέψεις του αρχηγού της ΝΔ σε γειτονιές της Αττικής, ενώ η επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για την 7η Ιουλίου θα γίνει το Σαββατοκύριακο από το Καστελόριζο, σε μια περιοδεία του κ. Μητσοτάκη με υψηλό πολιτικό και εθνικό συμβολισμό, σε μία περίοδο που η ένταση και η προκλητικότητα από την Τουρκία στη νοτιοανατολική Μεσόγειο αυξάνεται επικίνδυνα.