Σε «ντέρμπι» για γερά νεύρα εξελίσσεται ο β’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών για ορισμένους υποψήφιους καθώς το αποτέλεσμα θα κριθεί στα πέναλτι, όπως συνέβη στους δήμους Αλοννήσου, Ανωγείων, Πρεσπών, Πέλλας, Αλεξανδρείας και Βύρωνα όπου οι νυν δήμαρχοι ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους με τους ψηφοφόρους για την επόμενη τετραετία με μόλις 4, 13, 23, 96, 107 και 135 περισσότερους ψήφους αντίστοιχα από τους δεύτερους. Αντιθέτως στο δήμο Αλεξανδρείας στο δημαρχιακό θώκο θα καθίσει ο Κωνσταντίνος Ναλμπάντης, ο οποίος «έκλεψε» την καρέκλα από τον νυν δήμαρχο με 41 ψηφοδέλτια.

Στο 80,66% της καταμέτρησης των δημοτικών καλπών, το παιχνίδι δεν έχει κριθεί ακόμα σε 7 δήμους της χώρας.

Το μεγαλύτερο θρίλερ στην Περιφέρεια Αττικής, παίζεται στο Αιγάλεω. Όπως και στην Α’ Κυριακή, έτσι και τώρα ο προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, Γκίκας Γκίκας, εκλέγεται με μόλις 42 ψήφους παραπάνω από τον νυν δήμαρχο, Δημήτριο Μπίρμπα. Σημειώνεται ότι η διαφορά τους στον α’ γύρο ήταν μόλις 42 ψήφους.

Ανάλογη είναι η εικόνα με στο δήμο Θήρας, όπου η Θηραϊκή Πολιτεία έχει το πάνω χέρι με 33 ψήφους με το ποσοστό της ενσωμάτωσης στα εκλογικά τμήματα του νησιού να πλησιάζει το 60%.

Στην Καλαμάτα η διαφορά ανάμεσα στους δύο μονομάχους είναι στα 162 ψηφοδέλτια με τον πρώτο όμως, Βασίλειο Κοσμόπουλο, να κατέχει 3 λιγότερες έδρες από τον Αθανάσιο Βασιλόπουλο. Η διαφορά τους, σε απόλυτους αριθμούς, είναι ελάχιστη με την αγωνία να κορυφώνεται όσο περνάει η ώρα και μεγαλώνει το ποσοστό της ενσωμάτωσης.

Σκληρή μάχη δίνουν στο δήμο Ιωαννιτών οι δύο υποψήφιοι, με τον Μωυσή Ελισάφ να προκρίνεται με τη διαφορά του από τον Θωμά Μπέγκα, νυν δήμαρχο, να είναι 34 δήμους.

Με 66 ψήφους προηγείται ο νυν δήμαρχος του Μινώα Πεδιάδας (Ηρακλείου), Ζαχαρίας Καλογεράκης, του Εμμανουήλ Φραγκάκη, και στο δήμο Αγιάς 103 ψηφοδέλτια. Στο δήμο Βέλου-Βόχας επανεκλέγεται μέχρι στιγμής ο νυν δήμαρχος με 28 ψηφοδέλτια περισσότερα, ενώ στους Σοφάδες η διαφορά είναι στα 71 ψηφοδέλτια.

Στο νεοσύστατο δήμο Σερβίων, ήταν ένας από τους 5 δήμους που διασπάστηκαν λίγο πριν τις εκλογές, η διαφορά ανάμεσα στους δυο υποψήφιους είναι κυριολεκτικά στον πόντο.