Προβάδισμα 9 μονάδων σημειώνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές σύμφωνα με την νεότερη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

ΝΔ: 31,5% – 36,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 22,5% – 27,5%

ΚΙΝΑΛ: 6,5% – 9,5

ΚΚΕ: 4,5% – 6,5%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 4 % – 6%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3% – 5%

Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που έρχεται ως συνέχεια του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών και πλέον φουντώνει τα σενάρια για τη δυνατότητα να μπορεί να κατακτήσει η Νέα Δημοκρατία την αυτοδυναμία, κάτι που εξαρτάται από το ποσοστό της ΝΔ αλλά και από τον αριθμό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός και το ποσοστό τους.

Η Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη λαμβάνει από 2% έως 4%, η Πλεύση Ελευθερίας από 1% έως 2%, το Ποτάμι από 1% έως 2%, η Ένωση Κεντρώων από 1% έως 2%. Η εκτίμηση για το Άλλο Κόμμα κυμαίνεται από 3% έως 6%. Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν που έφτασε στο 6,5%

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση ανεξάρτητα από τι θα ψηφίσουν οι πολίτες ποιο κόμα πιστεύουν ότι θα βγει πρώτο, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά με μεγάλη διαφορά και εκτίμηση στο 69%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με το 20%. Άλλο Κόμμα απαντά το 3%, ενώ το 8% δήλωσε ότι δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται μπροστά από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα κατά 10 μονάδες. Αναλυτικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 37%, ο Αλέξης Τσίπρας 27%. Το 31% απάντησε «Κανένας από τους δύο».