Στις ραγδαίες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής με την ανοιχτή ρήξη της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αναφέρθηκε, μιλώντας στο One Channel, ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η επιλογή του Γιώργου Καμίνη ως επικεφαλής στο Επικρατείας σηματοδοτεί αυτό που περιέγραφε ως πολιτικό αφήγημα το ΚΙΝΑΛ, δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την προηγούμενη Κυριακή και τώρα πρέπει να χάσει οριστικά. Και για να χάσει οριστικά πρέπει να υπάρξει ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος που περνάει μόνο μέσα από το ισχυρό Κίνημα Αλλαγής».

Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλάκης, «ο Γιώργος Καμίνης είναι ένας άνθρωπος που δεν ανήκει στα στενά κομματικά όρια του ΠΑΣΟΚ και σηματοδοτεί τη διεύρυνση του πολιτικού μας χώρου».

Αναφερόμενος στη σύγκρουση Γεννηματά – Βενιζέλου, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε πως η απόφαση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αφορούσε τη θέση στο Επικρατείας και όχι την αποχώρηση, σημειώνοντας πως δεν υπήρξε δυσαρμονία μεταξύ των δύο πλευρών, ωστόσο στην κεντρική πολιτική του κόμματος υπήρξαν σημεία διαφοροποίησης του κ. Βενιζέλου.

Πηγή: onetv.gr