«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες, όσους και όσες στήριξαν σήμερα τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στο δήμο Πάτρας όπου επανεκλέγεται δήμαρχος ο Κώστας Πελετίδης με μεγαλύτερη δύναμη και ορμή, με νέες δυνάμεις συνεχίζουμε την αγωνιστική πορεία για να ανακουφίσουμε τη λαϊκή οικογένεια. Για να υπερασπιστούμε τα λαϊκά δικαιώματα, τις ανάγκες, κόντρα στο ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης αλλά και τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Για να διεκδικήσουμε έργα προστασίας της ζωής του λαού μας» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αλλά και στους υπόλοιπους δήμους από θέσεις αντιπολίτευσης πλέον θα δώσουμε την μάχη για τις μεγάλες λαϊκές ανάγκες με όλους και όλες, όσους και όσες συμπορεύθηκαν μαζί μας, πλαισίωσαν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτιά μας» πρόσθεσε.

«Μπαίνουμε από σήμερα στη μάχη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου με μεγαλύτερο πείσμα αλλά και με μεγάλη αισιοδοξία. Σε αυτές τις εθνικές εκλογές, σε συνθήκες μάλιστα, ανόδου της συντηρητικής πολιτικής -εξαιτίας και της σημερινής κυβέρνησης, που αναστήλωσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική- κρίνεται κυρίως πόσο ισχυρός θα είναι ο ελληνικός λαός, το λαϊκό κίνημα την επόμενη μέρα, για να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Κι αυτό σήμερα μπορεί να το δώσει μόνο ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Γι’ αυτό, η ψήφος όχι μόνο των κομουνιστών, αλλά όλων των αριστερών, των προοδευτικών ανθρώπων, των ανθρώπων της δουλειάς και του μόχθου, δεν πρέπει αυτή τη φορά να σκορπιστεί δεξιά ή αριστερά, σε κόμματα που κυβέρνησαν, σε πρόσωπα που διετέλεσαν υπουργοί, που μας μάτωσαν όλα αυτά τα χρόνια με την πολιτική τους, σε αναχώματα και επιλογές που με άλλα συνθήματα υπηρετούν όμως την ίδια πολιτική. Αλλά, ούτε και σε ακόμα πιο αντιδραστικές, φασιστικές, ακροδεξιές λύσεις, τύπου Χρυσής Αυγής ή Ελληνικής Λύσης» πρόσθεσε.

«Τα δύσκολα δεν πέρασαν. Όλες οι αιτίες των αδιεξόδων και των μεγάλων προβλημάτων για το λαό μας, είναι παρούσες. Όλοι οι παραπάνω είναι συνυπεύθυνοι και βεβαίως τα προβλήματα αυτά είναι εδώ. Για αυτό, τώρα είναι η στιγμή για ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, που είναι σταθερός αντίπαλος της πολιτικής των κυβερνήσεων του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που είναι σταθερή δύναμη στο πλευρό του ελληνικού λαού.Καλό βράδυ και από αύριο πιο δυνατά, όλοι και όλες στη μάχη» κατέληξε στη δήλωση του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.