Από μεθοδικές  έρευνες με ανιχνευτές  μετάλλων ύστερα από συνεργασία  της ΕΛΑΣ  με πανεπιστημιακούς φορείς λύθηκε το μυστήριο της εξαφάνισης του  59χρονου επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού από   τον Νοέμβριο του 2016  από την περιοχή της Χαλάστρας, όταν έφυγε από τα τοπικά σφαγεία.

Η ΕΛΑΣ εντόπισε με αυτό τον τρόπο το εξαφανισθέν αυτοκίνητο του 59χρονου     θαμμένο εντός κτηνοτροφικής μονάδας  στη περιοχή Ανατολικού του δήμου Δέλτα κι οποία  ανήκε σε 47χρονο που αποδείχθηκε ότι ήταν ο δολοφόνος του.    Η ΕΛΑΣ είχε  εστιάσει, με απόλυτη μυστικότητα –  τους τελευταίους μήνες –  το  ενδιαφέρον της στο  πρόσωπο του 47χρονου που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είχε δει ζωντανό τον άτυχο επιχειρηματία κι υπήρχαν ασαφή στοιχεία και  μαρτυρίες   για τις κινήσεις του , τις κρίσιμες ώρες. Κι έτσι απεφάσισαν να προχωρήσουν σε έρευνα  στην κατοικία και στις μονάδες που διέθετε , κι η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι   ο Δημήτρης Γραικός έπεσε νεκρός ύστερα από συμπλοκή με τον 47χρονο ιδιώτη για χρέος περίπου 17.000  ευρω που δεν αποπληρώθηκε .

Ο 47χρονος μετα την ανακάλυψη από την ΕΛΑΣ του ΙΧ του   Δημήτρη Γραικού μέσα στην ιδιοκτησία του αρνήθηκε εκ νέου στους αστυνομικούς ότι είχε   οποιαδήποτε σχέση με την εξαφάνιση του. Όμως τελικά ομολόγησε το έγκλημα κι υπέδειξε το σημείο που είχε θάψει και τη σωρό του του 59χρονου σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το σημείο που είχε κρύψει , κάτω  από  τα χώματα, το όχημα του θύματος.

Διατυπώνοντας τον ισχυρισμό ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον επιχειρηματία, υπήρχε μια προστριβή για  το υπόλοιπο του χρέους κι απέδωσε τον θάνατο του στην «κακιά στιγμή».   Όμως  τα ακριβή αίτια του θανάτου του 59χρονου αναμένεται να διευκρινισθούν  εντός των επομένων ωρών από την ιατροδικαστική εξέταση.   Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αρχικά ο φακελος της εξαφάνισης του επιχειρηματία είχε αρχειοθετηθεί , αφού είχαν διατυπωθεί ισχυρισμοί για   αναχώρηση του σε ταξίδια στα Σκόπια ή σε περιοχή της Απω Ανατολής. Κι οι οποίοι  αποδείχθηκαν ψευδείς.

Ο επιχειρηματίας  κτηνοτρόφος από το Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, χάθηκε μυστηριωδώς με το αυτοκίνητο του ένα HILUX TOYOTA. το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016, όταν  κι έφυγε από τα σφαγεία στην Χαλάστρα. Ο 47χρονος που αποδείχθηκε ότι ήταν ο δολοφόνος του ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είχε δει εκείνη την ημέρα , αφού φαίνεται ότι του παρέδωσε φάκελο με χρήματα για  παλιότερο χρέος της τάξης των 17.000 ευρω.

Στις αλλεπάλληλες καταθέσεις του στην ΕΛΑΣ και σε τηλεοπτικές εκπομπές  υποστήριξε  ότι  έφυγαν μαζί  με τον επιχειρηματία αλλά μετα ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους και δεν βρέθηκαν ξανά. Όμως υπήρχαν από  καταγραφές καμερών κι άλλες   πληροφορίες ενδείξεις ότι ο άτυχος Δημ. Γραικός έσπευσε στο   σπίτι του 47χρονου στο Ανατολικό να τον συναντήσει ξανα . Κι αυτό γιατί  πιθανόν το ποσό που του είχε δώσει δεν  ήταν –ύστερα από μία δευτερη καταμέτρηση που έκανε το θύμα- αυτό που αρχικά είχε αναφερθεί. Κι ακολούθησε  η μοιραία συμπλοκή…