Ξεμπλοκάρουν τώρα, μετά τη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές και υπό τον φόβο ενός χειρότερου αποτελέσματος στην κάλπη της 7ης Ιουλίου, εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για χιλιάδες συνταξιούχους. Πρόκειται για εργαζομένους σε ΝΠΔΔ (που συνταξιοδοτούνται με ειδικό καθεστώς ΙΚΑ), αλλά για τρία ολόκληρα χρόνια περίμεναν στην αναμονή λόγω της προσφιλούς τακτικής της κυβέρνησης να αφήνει σε εκκρεμότητα εκατοντάδες χιλιάδες αιτήματα συνταξιοδότησης για να εμφανίζει πλασματικό πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ. Τώρα, λίγες μέρες μετά τη μεγάλη αποδοκιμασία της πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, εκδόθηκαν οι σχετικές οδηγίες για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων αυτών που αφορούν πρώην εργαζομένους σε ΝΠΔΔ.

Ειδικότερα, έπειτα από πολύχρονη αναμονή, μεγάλος αριθμός εργαζομένων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), οι οποίοι συνταξιοδοτούνται με το ειδικό καθεστώς του ΙΚΑ με τις δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις (Ν. 3163/55), θα μπορέσουν να πάρουν σύνταξη.

Από την έναρξη ισχύος του Ν. 4387/16 (ΦΕΚ 85/12-05-2016, τ. Α’) δεν είχε εκδοθεί μέχρι σήμερα από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας η σχετική απόφαση που αφορά τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών (τακτικές, έκτακτες, πρόσθετες κ.λπ.) για την έκδοση των οριστικών συντάξεων στους δικαιούχους.

-Τι αναφέρει το σχετικό έγγραφο για τον προσδιορισμό των συντάξιμων αποδοχών;

-Τι θα ισχύσει για τους παλαιούς ασφαλισμένους πριν από την 1-1-1993;

-Πώς υπολογίζονται οι συντάξεις για όσους υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Παρασκευής

Αρον άρον ξεμπλοκάρουν τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης