Την επίσκεψη ιερέα προκειμένου να εξομολογηθεί ζήτησε ο serial killer της Κύπρου, που παραδέχτηκε ότι διέπραξε επτά φόνους γυναικών, ανάμεσα τους και μια ανήλικη.

Ο 35χρονος ζήτησε να τον επισκεφτεί συγκεκριμένος ιερωμένος προκειμένου να εξομολογηθεί στον αστυνομικό σταθμό όπου κρατείται τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του sigmalive, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, όταν ο ιερωμένος που ζήτησε ο «Ορέστης» μετέβη στον αστυνομικό σταθμό και συνάντησε τον ίλαρχο.

Ο 35χρονος καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος φέρεται να εξομολογήθηκε σε δυο ημέρες, όλα τα εγκλήματα τα οποία διέπραξε τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το μυστήριο της εξομολόγησης έλαβε χώρα προτού ο 35χρονος οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου για έκτη φορά.

Χτες, Τετάρτη, ανανεώθηκε το έκτο κατά σειρά οκταήμερο διάταγμα προσωποκράτησής του, αφού, σύμφωνα με τον Υπεύθυνο ανακριτή της υπόθεσης, Ανώτερο Υπαστυνόμο Ιωάννη Γιωρκάτζη, οι Αρχές θα πραγματοποιήσουν έρευνες σε τέσσερα σημεία εντός Λευκωσίας για πιθανά νέα τεκμήρια.

Εξάλλου, στο μικροσκόπιο της ομάδας του Τμήματος Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει μπει ένα νέο email, το οποίο πιθανότατα να συνδέεται με την υπόθεση.

Απορρίπτεται η άντληση νερού από την «Μεμί»

Η πρόταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για άντληση ποσότητας νερού από την λίμνη του Μεμί στον Ξυλιάτο, προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra Graze, απορρίφθηκαν, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

Οι λόγοι αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος της περιοχής, καθώς το νερό της λίμνης περιέχει βαρέα μέταλλα, σύμφωνα με την «Καθημερινή» της Κύπρου.

Ο Ανώτερος Υδρολόγος του Τμήματος, Χαράλαμπος Δημητρίου, μιλώντας στο 24News, εξήγησε ότι οι εμπλεκόμενες στις έρευνες αρχές ζήτησαν όπως η στάθμη του νερού μειωθεί κατά περίπου δέκα μέτρα. Αυτό είναι αδύνατον, τόνισε ο κ. Δημητρίου, εξηγώντας ότι πρόκειται για μια ποσότητα που ανέρχεται γύρω στις τετρακόσιες χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού.

Πρόκειται για μια μεγάλη ποσότητα νερού, η σύνθεση του οποίου αποτελείται από βαρέα μέταλλα, για να διοχετευτεί σε ένα ρυάκι και να ρέει, καθώς θα επηρεάσει αρνητικά το οικοσύστημα της απ’ όπου θα περάσει.

Ο κ. Δημητρίου διευκρίνισε ότι το νερό της λίμνης του Μεμί δεν είναι εξίσου μολυσμένο με της «Κόκκινης Λίμνης» του Μιτσερού, ωστόσο είναι βεβαρυμένο με μέταλλα.

Εκτός από το οικοσύστημα, την βλάστηση και όλους τους άλλους οργανισμούς που διαβιούν στην περιοχή, το μολυσμένο νερό μπορεί να επηρεάσει «τρομερά αρνητικά», τόσο τα επιφανειακά, όσο και τα υπόγεια νερά.