Κάλυψη Γεροβασίλη σε αρχηγό ΕΛ.ΑΣ : Με εντολή μου πήγε στη συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ

Η υπουργός λέει ότι πήγε με εντολή της στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ανδρικόπουλος

Ούτε τη στοιχειώδη… ευρηματικότητα για να απαντήσει σχετικά με την παρουσία του αρχηγου της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε η Ολγα Γεροβασίλη.

Σχεδόν 24 ώρες μετά τα απανωτά δημοσιεύματα για τους εναγκαλισμούς του αρχηγού της Αστυνομίας, Αριστείδη Ανδρικόπουλου, αλλά και του αρχηγού του Λιμενικού με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να… μιλήσει.

Όπως είπε ήταν εκεί με εντολή δική της, όπως και στον έλεγχο που έκανε σε εκλογικά κέντρα τις προηγούμενες μέρες, καθώς και η παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος στην συγκέντρωση του κ. Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη.

Δηλαδή η κ. Γεροβασίλης, θέλοντας να καλύψει τον «Συριζαίο» αρχηγό της Αστυνομίας που πήγε με πολιτική περιβολή στη συγκέντρωση, είπε ότι τον έστειλε η ίδια.

Αραγε η υπουργός τον είχε στείλει και σε άλλες τρεις τουλάχιστον συγκεντρώσεις του πρωθυπουργού;

Και τον έστειλε λέγοντάς του ότι δεν έπρεπε να πάει με τη στολή του αλλά με πολιτικά; Του είπε μάλιστα να πάει κάτω από το βήμα του πρωθυπουργού όπου βρίσκονταν όλα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να αγκαλιάζεται μαζί τους;

Και τι είδους εποπτεία των μέτρων της τάξης είναι αυτή με πολιτικά και στο βήμα του πρωθυπουργού όταν οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται περιμετρικά των συγκεντρώσεων;

Πρόκειται για προφάσεις εν αμαρτίαις από την κ. Γεροβασίλη οι οποίες εκθέτουν ακόμη περισσότερο τους δύο αρχηγούς.

Μπορεί να έχουν όποια πολιτικά φρονήματα επιθυμούν, όμως δεν είχαν καμιά δουλειά να βρίσκονται σε καμιά κομματική συγκέντρωση και μάλιστα χωρίς τη στολή τους.

Ο σάλος που έχει προκληθεί, στις τάξεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού είναι μεγάλος. Ανώτατοι αξιωματικοί πνέουν μένεα κατά των αρχηγών για την εικόνα «κομματικοποίησης» των Σωμάτων που εμφανίστηκε.

Και η καθυστερημένη αντίδραση της κ. Γεροβασίλη δείχνει ότι βρίσκονται σε αποδρομή και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και δεν μπορούν να ψελλίσουν ούτε μια σοβαρή δικαιολογία.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη – βουλευτής της ΝΔ Mάξιμος Χαρακόπουλος για τη φωτογραφία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ στην προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είπε πως «έχουμε δει σημεία και τέρατα από τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την προεκλογική περίοδο, όμως  αυτό είναι πρωτόγνωρο». «Είδαμε τον ευτελισμό της ΕΛ.ΑΣ» συνέχισε και συμπλήρωσε πως «δεν νοείται στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας να μετέχουν σε κομματικές εκδηλώσεις».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας δήλωσε ότι «η μέχρι σήμερα ακολουθούμενη τακτική σε παρόμοιες εκδηλώσεις είτε αφορά πορείες είτε συγκεντρώσεις κλπ ήταν οι επικεφαλείς των μέτρων να βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων προκειμένου να έχουν μια ασφαλή και ολοκληρωμένη εικόνα για το τι επικρατεί στο σημείο και να δίνουν αναλόγως τις αντίστοιχες οδηγίες και διαταγές αν χρειαστεί κάποιος λόγος τροποποίησης των μέτρων ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Όταν βρίσκεσαι στο κέντρο μιας τέτοιας εκδήλωσης είναι φανερό ότι δεν μπορείς να έχεις ούτε άμεση επικοινωνία με το κέντρο αλλά ούτε και μια σφαιρική εικόνα. Γιατί ο Αρχηγός επέλεξε μια άλλη τακτική είναι δικό του θέμα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk