Αμετανόητοι στην κυβέρνηση επιμένουν να ρίχνουν την ευθύνη στους πολίτες για την οδυνηρή ήττα στις εκλογές. Η πλέον πρόσφατη δήλωση έγινε απόψε στο κεντρικό δελτίο του Open, κατά το οποίο ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε: «Αναρωτιέμαι αν ήθελαν αυτό το αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι».

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης «ομολόγησε» πως η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα υπήρχε διαφορά στις εκλογές της 26ης Μαΐου αλλά τους αιφνιδίασε το μέγεθός της. Επίσης είπε ότι γνώριζαν ότι λύγισαν οι μικρομεσαίοι, «προσπαθήσαμε να το διορθώσουμε, εξήγησε αλλά δεν προλάβαμε να δώσουμε την ανάσα που θέλαμε».

«Αυτό το αποτέλεσμα ήθελαν;»

«Επί της ουσίας εκτιμώ πως αρκετά θετικά πράγματα που έκανε η κυβέρνηση δεν αξιολογήθηκαν τόσο ώστε να μην επέρθει τόση διαφορά και να μην είναι υπέρ της ΝΔ», σημείωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ακόμη αφού διαμήνυσε πως πιστεύει στην ανατροπή, τονίζοντας πως «οι Ευρωεκλογές είναι σήμα όχι προάγγελος», απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους με το ερώτημα «αν έχουν συνειδητοποιήσει πως τα αποτελέσματα οδήγησαν εκεί που οδήγησαν και αν ήταν αυτό που ήθελαν…»

Μίλησε για αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που πολέμησε την κυβέρνηση κατά τη διακυβέρνηση της και απηύθυνε ερώτημα στους ψηφοφόρους «αν είχαν συνειδητοποιήσει πως αυτό το μέτωπο οδηγεί τη ΝΔ σε πρώτο κόμμα».

Ακολούθως επανέλαβε «αν έχουν συνειδητοποιήσει πως τα αποτελέσματα οδήγησαν εκεί που οδήγησαν και αν αυτό ήθελαν…»

Αναφορικά με τη μεσαία τάξη είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα δίνει βάση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της, αφού πριν το μέλημα της ήταν να σταματήσει τον κόσμο να πηγαίνει στους σκουπιδοτενεκέδες

Υπήρξαν επιλογές που είχαν άλλες προτεραιότητες και αυτές οι επιλογές στοίχισαν είπε προσθέτοντας πως «τώρα που αρχίζουμε να κοιτάμε τα μεσαία στρώματα δεν προλάβαμε να δώσουμε την ανάσα εκείνη που θα γίνει αισθητή σε όλους», παραδεχόμενος τελικά ότι «το πήραμε χαμπάρι ότι λύγισαν οι μικρομεσαίοι και προσπαθήσαμε να το διορθώσουμε».

Ούτε τα μέτρα αξιολογήθηκαν σωστά…

Όσον αφορά τις παροχές επανέλαβε πως τα μέτρα ελήφθησαν πολύ αργά. «Δεν μπορεί κανείς να πει πως απορρίφθηκαν», απάντησε στο μήνυμα της κάλπης σχετικά με το δίλημμα που είχε θέσει ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά.

Στη συνέχεια δήλωσε πως «τα θετικά μέτρα δεν αξιολογήθηκαν όσο έπρεπε», καθώς και ότι έπαιξε ρόλο στην ήττα το γεγονός πως μεγάλο τμήμα των πολιτών δεν ήταν ικανοποιημένο από την πολιτική που ασκησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το αποτέλεσμα της κάλπης υπεραμύνθηκε της ανατροπής που μπορεί να συντελεστεί στις 7 Ιουλίου ενώ παραδέχθηκε πως ανήκε σε αυτούς που πίστευαν ότι έπρεπε να εξαντληθεί η κυβερνητική θητεία.

«Οι ευρωεκλογές δεν είναι προάγγελος μας δίνουν ένα σήμα, δεν υπάρχει ένας λόγος για το αποτέλεσμα που είχαμε είναι πολυπαραγοντικό, είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου δεν ήταν ικανοποιημένο και για αυτό μας τιμώρησε», είπε συγκεκριμένα.

Για την τακτική που θα ακολουθήσει η Κουμουνδούρου μέχρι τις εθνικές εκλογές μίλησε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τη σύγκρισή του με αυτό της ΝΔ.