• Αναζήτηση

Επιστολή Καλογήρου σε Μητσοτάκη : Ζητά συναίνεση για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Επιστολή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου με την οποία ζητά να υπάρξει συναίνεση για το θέμα της επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης

Επιστολή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου με την οποία ζητά να υπάρξει συναίνεση για το θέμα της επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης.

Η εξέλιξη θεωρείται εξαιρετικά σημαντική μετά τις πληροφορίες για παρέμβαση και του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς το θέμα της επιλογής νέας ηγεσίας, ενώ η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει είχε πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων σε πολιτικό, νομικό και συνταγματικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με επίσημη  ενημέρωση του του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

«Αναφορικά με το θέμα της διαδικασίας επιλογής της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας ο Υπουργός, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου απέστειλε επιστολή στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο  Μητσοτάκη, στην οποία επισημαίνει την απόλυτη τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και κοινοβουλευτικής τάξης κατά τη διενεργηθείσα διαδικασία προεπιλογής και απευθύνει πρόσκληση, η εκκρεμής διαδικασία επιλογής του επόμενου Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και των τριών Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας να ολοκληρωθεί μετά από συμφωνία με την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή».

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk