• Αναζήτηση
 • Τουρκία: Στα χέρια της αστυνομίας μεγάλη σπείρα διακίνησης μεταναστών

  Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε τα ηγετικά στελέχη «της μεγαλύτερης σπείρας παράνομης διακίνησης μεταναστών στην Ευρώπη». Το κύκλωμα, τα ηγετικά στελέχη του οποίου προέρχονται κυρίως από το βόρειο Ιράκ, αποκόμιζε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

  Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε τα ηγετικά στελέχη της μεγαλύτερης σπείρας παράνομης διακίνησης μεταναστών στην Ευρώπη, όπως την ανέφερε.

  Σύμφωνα με την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, η σπείρα βοήθησε χιλιάδες παράτυπους μετανάστες να φτάσουν στην Ευρώπη από την Μέση Ανατολή.

  Είκοσι άτομα, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της σπείρας Άκμπαρ Ομάρ Ταουφίκ συνελήφθησαν σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε τέσσερις επαρχίες της Τουρκίας, σε ακολουθία ερευνών στο κύκλωμα, που διήρκησαν ένα χρόνο.

  Η σπείρα βοηθούσε κυρίως Αφγανούς, Ιρακινούς και Σύρους υπηκόους να περάσουν σε ευρωπαϊκές χώρες από την Τουρκία με χερσαία και θαλάσσια μέσα, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές, προσθέτοντας ότι η σπείρα επίσης συνεργάστηκε με παράνομες οργανώσεις διακινητών στην Ουκρανία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

  Στο πλαίσιο της επιχείρησης, η αστυνομία συνέλαβε επίσης 569 παράτυπους μετανάστες και κατάσχεσε έξι οχήματα και έξι σκάφη.

  Το κύκλωμα, τα ηγετικά στελέχη του οποίου προέρχονται κυρίως από το βόρειο Ιράκ, αποκόμιζε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

  Ένα βίντεο που έδωσε η αστυνομία στη δημοσιότητα έδειξε τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να σπάνε την πόρτα κατοικιών υπόπτων, να κατάσχουν τηλέφωνα, ναρκωτικά, και ψηφιακό υλικό.

  Περισσότερο από ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες, δραπετεύοντας από πόλεμο, φτώχεια και διώξεις στην Μέση Ανατολή και την Αφρική, έφτασαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015.

  Η Τουρκία αποτέλεσε μια από τις βασικές πύλες διόδου, με τη θαλάσσια διαδρομή μέσω της Ελλάδας και του Αιγαίου να ήταν μοιραία για χιλιάδες μετανάστες.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η κόκκινη υπεροχή… Η νεαρή γυναίκα έβγαλε από το δάχτυλό της το ογκώδες ρουμπίνι. Το ακούμπησε στο μικρό τραπέζι, δίπλα ακριβώς στο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk