Άλλες 8 ημέρες ακόμα πρόκειται να παραμείνει στη φυλακή ο «Ορέστης», ο serial killer που κόστισε τη ζωή σε επτά γυναίκες.

Πρόκειται για το 6ο στη σειρά διάταγμα προσωποκράτησης του υπόπτου. Αναμένεται ότι με τη λήξη του, η υπόθεση θα καταχωρηθεί στο δικαστήριο και ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια όσα και τα θύματα του.

Ο «Ορέστης» μεταφέρθηκε στο δικαστήριο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και χωρίς την εκπροσώπηση συνηγόρου.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε ψύχραιμος και να απαντά μονολεκτικά στις ερωτήσεις του δικαστηρίου, ενώ δε θέλησε να προβεί σε καμία ερώτηση ο 35χρονος όταν ερωτηθεί από την δικαστή.

Σημειώνεται, ότι ο «Ορέστης» φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019 τη διάπραξη επτά συνολικά φόνων με θύματα πέντε αλλοδαπές γυναίκες και δύο παιδιά.

Πρόκειται για τη Marry Rose(Φιλιππίνες) και την ανήλικη κόρη της Sierra – Graze, την Arian Palanas (Φιλιππίνες), την Maricar Valdez(Φιλιππίνες), την Livia Florentina (Ρουμανία) και την ανήλικη κόρη της Elena Bunea και Khadha Anu(Νεπάλ).

Συνεχίζονται οι έρευνες

Όλα τα θύματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία ως αγνοούμενες εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ, για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε το χώρο εργασίας της.

Συνολικά, έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί και έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί μόνο δύο και συγκεκριμένα της Marry Rose και της Arian Palanas, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο θυμάτων στη Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

Εναντίον του υπόπτου διερευνάται και υπόθεση βιασμού αλλοδαπής γυναίκας, με τον ίδιο να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Σημειώνεται ότι συνολικά έχουν ληφθεί 620 καταθέσεις ενώ θα ληφθούν ακόμη 80 παράλληλα παραλήφθηκαν 453 τεκμήρια και αναμένονται επιστημονικά αποτελέσματα από τα τρία οχήματα του ύποπτου σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης.

Συνεχίζεται το θρίλερ με τη σορό της 6χρονης

Οι αρμόδιες υπηρεσίες το θεωρούν δύσκολο έως και αδύνατο να εντοπιστεί η σορός της 6χρονης Σιέρρα, κόρης της 38χρονης Μέρι Ρόουζ. Η επιχείρηση στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο είναι εξαιρετικά δύσκολη, ακόμα και με τη βοήθεια της ομάδας των Ισραηλινών που αποχωρεί από την Κύπρο αύριο.

Εκφράζοντας απογοήτευση, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, εξήγησε σήμερα ότι οι προσπάθειες στο Ξυλιάτο είναι πολύ πιο δύσκολες από ότι στην Κόκκινη Λίμνη, λόγω του βάθους, αλλά και λόγω του ότι δεν αναζητείται βαλίτσα αλλά σορός.

Επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής σημείωσε ότι δεν θα ζητηθεί άλλη βοήθεια από το εξωτερικό, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αφού χρησιμοποιηθεί το σάρωθρον στην Κόκκινη Λίμνη, σε μέρη που δεν μπορεί να επιχειρήσει δύτης, θα υποβληθεί η έκθεση προς την ηγεσία για να ληφθούν οδηγίες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο κ. Τράγκολας τοποθέτησε την ολοκλήρωση των ερευνών μέσα στις επόμενες δεκαπέντε μέρες.

Ψάχνουν νέο email

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του 35χρονου ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν νέες έρευνες σε τέσσερα σημεία για τεκμήρια που αναζητούνται.

Αναφορά έγινε σε νέο email του κατηγορούμενου του οποίου θα γίνει άρση απορρήτου βάση διατάγματος.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση της κράτησης του 35χρονου για άλλες οκτώ μέρες.