Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι έδωσε και πάλι το «πράσινο φως» στον Παύλο Πολάκη να «δραστηριοποιηθεί» στα social media μετά το σιωπητήριο που του είχε επιβάλει με αφορμή την υπόθεση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επέστρεψε, βάζοντας στο στόχαστρό του τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, που έκανε λόγο για περιορισμένα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων, δέχθηκε αήθη επίθεση στο γνωστό στυλ του «αψύ Σφακιανού», ο οποίος έκανε λόγο για «μεγάλα ντιλ».

Είχε προηγηθεί η επίθεση του Μεγάρου Μαξίμου κατά του διοικητή της ΤτΕ.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στις σημαντικές προκλήσεις της γήρανσης του πληθυσμού για την ελληνική οικονομία, αλλά και στη συρρίκνωση των περιθωρίων χρηματοδότησης των συντάξεων μόνο μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.  Όπως είπε,  η πλημμελής εφαρμογή ή και ανατροπή των μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικές προγενέστερες περικοπές στις συντάξεις, «αποτελούν τον σημαντικότερο δημοσιονομικό κίνδυνο μεσοπρόθεσμα και δρουν επιβαρυντικά στην ανάλυση βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους».

Η τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μαξίμου.

«Οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα που απηχούν που απολύτως το πρόγραμμα και τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφέστατες. «Τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά και επομένως απαιτείται ένα σύστημα συνταξιοδοτικών προϊόντων του ιδιωτικού τομέα» είχε δηλώσει συγκεκριμένα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και τονίζει: «Πρόκειται για το διαβόητο ασφαλιστικό Πινοσέτ».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι « ο κος Στουρνάρας αμφισβήτησε και τη δυνατότητα χρηματοδότησης της καθολικής πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, αμφισβητώντας έτσι μια κεντρική κυβερνητική επιλογή στήριξης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, Ο κος Μητσοτάκης και ο κος Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα, να περικόψουν και άλλο τις συντάξεις αλλά και να συρρικνώσουν δραματικά το κοινωνικό κράτος».

«Οι πολίτες που σε λίγες εβδομάδες θα αποφασίσουν οριστικά, μπορούν να πάρουν σήμερα μια πρώτη γεύση για τη κοινωνική ισοπέδωση που θα προκαλέσει η επαναφορά στις σκληρές ταξικές πολιτικές του κου Μητσοτάκη και των συνοδοιπόρων» καταλήγει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.