ΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αναβάθμιση σε «Α» της πιστοληπτικής ικανότητας από την Icap

H εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενημέρωσε ότι η Icap Group αναβάθμισε την πιστοληπτική της ικανότητα και τη διαβάθμισή της από BB σε Α

 

H εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενημέρωσε ότι η Icap Group αναβάθμισε την πιστοληπτική της ικανότητα  και τη  διαβάθμισή  της από BB σε Α.

 Όπως αναφέρεται, η διαβάθμιση «Α» υποδηλώνει  χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις με ισχυρά οικονομικά μεγέθη οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ακόμα και υπό δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες.

H αναβάθμιση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την Icap βασίζεται στα εξής στοιχεία:

–        Τη στρατηγική επιλογή του ομίλου για σταδιακή διαφοροποίηση του μείγματος των κλάδων δραστηριότητας, ως προς την συμβολή τους στα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη. Ο όμιλος προχωρά σε αύξηση της συνεισφοράς του κλάδου ΑΠΕ και του κλάδου των Παραχωρήσεων, οι οποίοι δημιουργούν μακροπρόθεσμες, επαναλαμβανόμενες, «σταθερές» ταμειακές ροές.

–        Το αποδεδειγμένο ιστορικό υψηλής απόδοσης της υφιστάμενης διοίκησης σε ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες αγοράς.

–        Τον σταθερά αυξανόμενο και υψηλό ενοποιημένο κύκλο εργασιών και την ισχυρή λειτουργική κερδοφορία.

–        Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του ομίλου (περίπου €2,2 δις ευρώ).

–        Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα του δανεισμού του ομίλου αποτελείται από δάνεια χωρίς αναγωγή στη μητρική εταιρεία (non-recourse) και τα οποία πραγματοποιούνται στην βάση χρηματοδότησης συγκεκριμένων έργων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk