Ολοκληρωτική κατάρρευση παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Όπως εξηγούν οι πολιτικοί αναλυτές, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του κόσμου να γυρίσει την πλάτη στο ευρωψηφοδέλτιο και τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε η στάση της κυβέρνησης γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών και η επιλογή να προχωρήσει σε συμφωνία με τη γειτονική χώρα χωρίς προηγουμένως να έχει καταθέσει στη Βουλή το σχέδιο της Συμφωνίας και να λάβει τη συναίνεση των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών ομάδων.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα δεδομένα που προκύπτουν από τη Μακεδονία, όπου το κυβερνών κόμμα -συγκριτικά με τις εθνικές εκλογές του 2015 (τον Σεπτέμβριο) καθώς και τις ευρωεκλογές του 2014- στην κυριολεξία «μάτωσε», καθώς όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα σε πολλές περιφερειακές ενότητες μάλιστα η διαφορά ξεπερνά τις 15 μονάδες, αγγίζοντας σε κάποιες τις 20.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας συγκέντρωσε 61,79% έναντι 11,75% του Χρήστου Γιαννούλη που ήταν η επιλογή Τσίπρα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο του One Channel, τα ποσοστά των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ γέμισαν απογοήτευση τα στελέχη της Κουμουνδούρου.