Κύπρος : Χωρίς γυναικεία εκπροσώπηση στην ευρωβουλή

Χωρίς γυναίκα ευρωβουλευτή φαίνεται να εκπροσωπείται η Κύπρος κατά την ευρωκοινοβουλευτική περίοδο 2019-2024.

Χωρίς γυναίκα ευρωβουλευτή φαίνεται να εκπροσωπείται η Κύπρος κατά την ευρωκοινοβουλευτική περίοδο 2019-2024.

Η πρόβλεψη αποτελέσματος σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς αφήνουν εκτός τη μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, δίνοντας την έδρα του ΔΗΚΟ στον Κώστα Μαυρίδη.

Εαν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις αποτελέσματος των τηλεοπτικών σταθμών, η Ελένη Θεοχάρους χάνει την έδρα της στο Ευρωκοινοβούλιο και η Κύπρος θα εκπροσωπείται από 6 άνδρες βουλευτές.

Παρά το γεγονός ότι όλα τα κόμματα είχαν γυναίκες υποψήφιες στα ψηφοδέλτια τους εντούτοις δεν φαίνεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αποτελεσμάτων των τηλεοπτικών σταθμών, να εκλέγεται γυναίκα ευρωβουλευτής.

Βασιλείου: «Ντροπή η απουσία γυναικών»

Η πρώην Επίτροπος της Ε.Ε., Αντρούλα Βασιλείου, σε δηλώσεις της στο πάνελ του Sigma χαρακτήρισε ντροπή την απουσία γυναικών από την εξάδα που θα μας εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή, δήλωση με την οποία συμφώνησε και η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή, η οποία είπε ότι είναι πισωγύρισμα η απουσία των γυναικών.

Το σενάριο αυτό θα ισχύσει αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις εξόδου των τηλεοπτικών σταθμών. Με απλά λόγια, η Ελένη Θεοχάρους θα μείνει εκτός αφού χάνει την έδρα. Ετσι, η Κύπρος φαίνεται πως θα εκπροσωπείται μόνο από άντρες Ευρωβουλευτές.

Πηγή: philenews

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk