Οι έλληνες πολίτες έστειλαν με την ψήφο τους ένα ξεκάθαρο και ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα. Αποδοκίμασαν την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά τον πρωθυπουργό που είχε αναλάβει ακέραια το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας. Ο ίδιος ο κ.Τσίπρας είχε μετατρέψει την ψήφο στις ευρωεκλογές σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του.

Διακήρυξε σε όλες τους τόνους ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα τα εκλάμβανε ως επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία της πολιτικής του. Η απάντηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ήταν καταλυτική. Επιβεβαίωσαν ότι δεν τον εμπιστεύονται, ότι η προσπάθεια εξαγοράς τους με τις προεκλογικές παροχές δεν πέρασε. Η ΝΔ είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής αυτής της εκλογικής αναμέτρησης.Η κυριαρχία της σε όλη σχεδόν τη χώρα είναι πλήρης και ισοπεδωτική.

Η απόφαση του κ.Τσίπρα να καταφύγει σε εκλογές ήταν αναπόφευκτη. Είναι σαφές ότι δεν μπορούσε ,ούτε ο ίδιος,ούτε το κόμμα του,να διαχειριστούν μια τόσο συντριπτική ήττα. Η διαφορά που καταγράφηκε στις κάλπες,μακράν η μεγαλύτερη σε όλες τις ευρωεκλογές, δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Η δυσαρμονία μεταξύ εκλογικού σώματος και σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας ήταν πλέον πασιφανής. Fake news,όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν οι δημοσκοπήσεις αλλά η χονδροειδής προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και των διατεταγμένων σε υπηρεσία φερεφώνων του.

Εξίσου προφανές ήταν ότι η χώρα η χώρα δεν άντεχε μια ακόμα παρατεταμένη προεκλογική περίοδο,μια ακόμα διχαστική αντιπαράθεση. Ο κ.Τσίπρας κυβέρνησε επί τέσσερα χρόνια διχάζοντας τον ελληνικό λαό, στοχοποιώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους, ναρκοθετόντας τους θεσμούς. Καλλιέργησε, όπως ο ίδιος ομολόγησε μια σειρά από αυταπάτες, έβαλε τη χώρα και την οικονομία σε περιπέτειες, για να εφαρμόσει στη συνέχεια όσα προηγουμένως κατηγορούσε. Δεν εγκατέλειψε όμως τις ιδεοληψίες του. Εξουθένωσε την οικονομία και την κοινωνία, με υπέρμετρα φορολογικά βάρη για να μπορεί μετά με τα υπερπλεονάσματα, να παριστάνει τον προστάτη των φτωχών και των αδυνάτων.

Η Ελλάδα και οι πολίτες της μετά από τόσα χρόνια θυσιών αναζητούν μια διέξοδο πραγματικής ελπίδας. Ο κύκλος του λαϊκισμού και του διχασμού είναι ώρα να κλείσει. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να γυρίσει σελίδα. Να αφήσει πίσω της, τα τραυματικά χρόνια της κρίσης, να ξαναβρεί το χαμένο δυναμισμό της, να δώσει προοπτική στα παιδιά της.

Ο κ. Τσίπρας με την απόφαση του να προχωρήσει σε εκλογές, αποδέχεται την ήττα του και παραδίδει την εξουσία. Αρκεί τις επόμενες εβδομάδες μέχρι τις κάλπες των εθνικών εκλογών να μην θυμηθεί τον παλιό εαυτό του και οδηγήσει σε μια ακραία σύγκρουση που θα συνθλίψει την οικονομία…