Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά οκτώ από τους πιο καταξιωμένους διεθνώς σεφ βρέθηκαν στο Sani Resort της Χαλκιδικής για το φεστιβάλ γεύσης Sani Gourmet, που πραγματοποιήθηκε για 14η χρονιά, στις 10 – 14 Μαΐου. Και το αποτέλεσμα ήταν άκρως απολαυστικό!

Ο Γερμανός Thomas Bühner, η Γαλλίδα Stephanie Le Quellec, ο Βρετανός Simon Rogan, ο Ινδός Manjunath Mural, ο Βραζιλιάνος Rafa Costa e Silva, ο Ιάπωνας Takagi Kazuo, ο Αμερικανός Fredrik Berselius και ο Αυστραλός Greg Malouf, ήταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ. Οι οκτώ σεφ, που βρίσκονται στο ζενίθ της καριέρας τους, έδωσαν ένα μοναδικό «μάθημα» γευσιγνωσίας στους περίπου 1.600 έως 1.700 επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό που βρέθηκαν στο Sani Resort.

Σε μια ιδιότυπη γευστική «μονομαχία» οι οκτώ κορυφαίοι σεφ έφεραν στην Χαλκιδική τον αέρα από διεθνείς κουζίνες και προσέφεραν γευστικές απολαύσεις υψηλότατου επιπέδου.

Με τρία αστέρια Michelin, o Thomas Bühner βρίσκεται απλά στην κορυφή της γαστρονομικής σκηνής στη Γερμανία εδώ και 20 χρόνια. Την ίδια στιγμή, έχοντας πρόσφατα λάβει το δεύτερο της αστέρι Michelin, η Stephanie Le Quellec που εκπροσωπεί απόλυτα το σύγχρονο πνεύμα της γαλλικής γαστρονομίας, παρουσίασε πιάτα βασισμένα στη γαλλική γευστική παράδοση του νότου. Από την πλευρά του, ο βρετανός Simon Rogan με τα δύο αστέρια Michelin έριξε τους προβολείς στους πρωταγωνιστές του: τα καλύτερης ποιότητας υλικά στον κόσμο. Ένας πραγματικός σταρ της foodie σκηνής, ο γεννημένος στη Σουηδία Αμερικανός Fredrik Berselius εμφανίστηκε ως ο απόλυτος εκπρόσωπος της trendy μαγειρικής New Nordic, που στη Νέα Υόρκη του χάρισε δύο αστέρια Michelin και στο Sani Gourmet την λατρεία των καλοφαγάδων. Την ίδια ώρα, ο Manjunath Mural έκανε αυτό που γνωρίζει καλύτερα και για το οποίο κέρδισε το Michelin του: παρουσίασε ανανεωμένα αυθεντικά ινδικά πιάτα. Με τις δικές τους μοναδικές γευστικές δημιουργίες εμφανίστηκαν ο ιάπωνας Takagi Kazuo με τα δύο Michelin, o επίσης δύο φορές βραβευμένος με Michelin αυστραλο-λιβανέζος Greg Malouf, καθώς και ο βραζιλιάνος και κάτοχος ενός Michelin Rafa Costa e Silva.

Οι «8» συνδύασαν γεύσεις, υλικά, τεχνικές και παραδόσεις, επιτυγχάνοντας τον βασικό στόχο του Sani Gourmet: να φέρει κοντά διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες, σε μια γιορτή μαγειρικής που απευθύνεται στους γνώστες του χώρου, αλλά και στους απλούς λάτρεις του καλού φαγητού.

Την αρτιότητα της διοργάνωσης του Sani Gourmet υποστήριξε ενεργά για ακόμη μια χρονιά η Protergia, που αποτελεί στρατηγικό εταίρο του Sani Resort, καθώς μοιράζονται κοινές αρχές και αξίες. Η Protergia αποτελεί ένα καινοτόμο, μοντέρνο brand στον κλάδο της ενέργειας και ως τέτοιο αγκαλιάζει εξωστρεφείς πρωτοβουλίες που φέρνουν στη χώρα μας επιρροές και γνώσεις από άλλες κουλτούρες.

Η Protergia στηρίζει ενεργά δράσεις που προωθούν τα πολιτιστικά στοιχεία μιας κοινωνίας και η γαστρονομία είναι σίγουρα ένα από αυτά. Με βασική αξία την κοινωνική υπευθυνότητα είναι προσηλωμένη στη συνεχή εξέλιξη.

Η Protergia, ο Τομέας Ενέργειας της MYTILINEOS, είναι ο πιο αξιόπιστος πάροχος φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος. Αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιώτη παραγωγό ρεύματος στην Ελλάδα, προσφέροντας σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες σε πάνω από 150.000 νοικοκυριά, επιχειρήσεις και επαγγελματίες.