Παρατράγουδα σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής σε προεκλογικό κέντρο του Πειραιά, με μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να καταγγέλλουν τόσο επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής όσο και την στάση της αστυνομίας που συνέλαβε δικά της μέλη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, «την επίθεση των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής στα μέλη και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που στήριζαν την παρέμβαση του περιφερειακού σχήματος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική έξω από το 3ο Λύκειο στον Πειραιά».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η επίθεση δεν ήταν τυχαία, καθώς το πρωί οι χρυσαυγίτες που βρέθηκαν στο σχολείο είχαν «σταμπάρει» τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έφυγαν και επέστρεψαν με συγκροτημένο Τάγμα Εφόδου 15 ατόμων για να επιτεθούν».

«Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας. Τα αστυνομικά όργανα που έσπευσαν επί τόπου φρόντισαν να συλλάβουν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και αυτούς που πήγαν να διαμαρτυρηθούν, δηλαδή την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική Τίνα Μαύρου και τον επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ανταρσία στις γειτονιές του Πειραιά» Θανάση Διαβολάκη και τους μετέφεραν στο ΑΤ Καμινίων» σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ συνεχίζει:

«Είναι προφανές ποιος κάνει πλάτες στους φασίστες και για ποιο λόγο αισθάνονται τόσο «άνετα» τα μέλη της ΧΑ να οργανώνουν τραμπούκικες επιθέσεις. Η κυβέρνηση και το υπουργείο έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη και αν δεν συλληφθούν άμεσα οι τραμπούκοι φασίστες και στην περίπτωση σύλληψης των συντρόφων μας».

«Δεν τρομοκρατούμαστε, ο φασισμός τσακίζεται στον δρόμο! Στις γειτονιές του Πειραιά, στο Κερατσίνι, οι φασίστες και όσοι τους κάνουν πλάτες θα λογοδοτήσουν. Ούτε στον Πειραιά ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» καταλήγει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στο πλευρό του Διαβολάκη ο Νίκος Μπελαβίλας

Στο πλευρό του επικεφαλής του συνδυασμού «Ανταρσία στο Λιμάνι» έσπευσε ο Νίκος Μπελαβίλας συνοδευόμενος από τη δικηγόρο και δημοτική σύμβουλο Βάνα Μελά.

«Αντί να συλληφθούν οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής που την Παρασκευή επιτέθηκαν και στη Ρένα Δούρου, προσήχθη ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Διαβολάκης! Είμαι δίπλα του και θα παραμείνω δίπλα του μέχρι να τελειώσει αυτή η περιπέτεια» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά καλώντας τους Γιάννη Μώραλη και Νίκο Βλαχάκο να καταδικάσουν το γεγονός και τη δράση της ΧΑ.

Τι καταγγέλλει το ΚΕΕΡΦΑ

«Η αστυνομία του Πειραιά συνεργάστηκε ευθέως με τους χρυσαυγίτες μετά από οργανωμένη επίθεση τάγματος εφόδου με επικεφαλής τον υπόδικο χρυσαυγίτη Δεμέστιχα κατά συνεργείου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που βρίσκονταν κοντά στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά στην Παπαστράτου και Μαυρομιχάλη.

Ομάδα 15 αμετονόητων τραμπούκων της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στις 12.30 στο συνεργείο πετώντας τους το τραπεζάκι με τα υλικά. Όταν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντιστάθηκαν οι χρυσαυγίτες τραμπούκοι προσέτρεξαν στην Αστυνομία. Προσήχθησαν στο ΑΤ Καμινίων όπου έφτασε και ο υποψήφιος Δήμαρχος με την Ανταρσία στο Λιμάνι Θανάσης Διαβολάκης.

Φανερά ψευδόμενος ο Δεμέστιχας υπέδειξε ως γνήσιος απόγονος των κουκουλοφόρων ταγματασφαλιτών της κατοχής τον Θανάση Διαβολάκη ως δήθεν παρόντα στην επίθεση που οργάνωσαν! Είναι πρόκληση η Αστυνομία να κατευθύνεται από τους υπόδικους νεοναζί.

Αντίστοιχες παρενοχλήσεις από αστυνομικούς δέχτηκε συνεργείο της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στον Κολωνό μετά από “καταγγελία ανώνυμων” χρυσαυγιτών! Πανικόβλητοι οι χρυσαυγίτες μπροστά στο εκλογικό φιάσκο που ξεκίνησε με την ακύρωση του ανεπαρκούς συνδυασμού τους στη Θεσσαλονίκη προκαλούν για να συσπειρώσουν τον σκληρό ναζιστικό πυρήνα. Είναι ώρα να τους στείλουμε στους υπονόμους και στη φυλακή.

Απαιτούμε να μπει τέλος στην συγκάλυψη των επιθέσεων των χρυσαυγιτών από την Αστυνομία της Γεροβασίλη. Απαιτούμε την σύλληψη των νεοναζί τραμπούκων και την άμεση απελευθέρωση του Θανάση Διαβολάκη και των άλλων μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ».