Με την ενσωμάτωση λίγο πάνω από το 11% φαίνεται πως η μάχη της Α΄ Κυριακής για τις Περιφέρειες βγάζει ήδη κάποιους νικητές.

Σε 6 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι μέχρι στιγμής «νικητές» είναι πάνω από το 50% δίνοντας τους προβάδισμα με ορισμένους να τερματίζουν την κούρσα ήδη από την Α’ Κυριακή.

Πιο αναλυτικά, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο νυν περιφερειάρχης και υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, Απόστολος Τζιτζικώστας, συγκεντρώνει 62,05% αφήνοντας πολύ πίσω με μόλις 11,27% τον ανεξάρτητο υποψήφιο με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη.

Στην Κρήτη, την μόνη Περιφέρεια που μέχρι στιγμής αλλάζει το «γαλανόλευκο» χρώμα στον εκλογικό χάρτη, προηγείται με 59,99% ο προερχόμενος από το ΚΙΝΑΛ με τη στήριξη και του κυβερνώντος κόμματος, Σταύρος Αρναουτάκης. Δεύτερος ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος μέχρι στιγμής κινείται λίγο πάνω από το 27,48%.

Και στην Ήπειρο ο νυν Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, φαίνεται να προηγείται με 56,75% αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ανεξάρτητο υποστηριζόμενο από το ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιο, Γεώργιο Ζάψα, με 14,97%.

Λίγο πάνω από το 9% της ενσωμάτωσης στα εκλογικά τμήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας και νυν περιφερειάρχης, Γεώργιος Χατζημάρκος συγκεντρώνει 55,13%, με τον ανεξάρτητο υποψήφιο με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, Εμμανουήλ Γλυνό, να ακολουθεί με 31,21%.

Με μπλε χρώμα φαίνεται πως θα βαφτεί από την Α’ Κυριακή και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Κώστα Αγοραστό βρίσκεται στο 55%, ενώ ο δεύτερος, Νικόλαος Τσιλιμίγκας συγκεντρώνει 26,64%.

Λίγο πριν τις 22.00 στο 53,9% ανέβηκε ο γαλάζιος υποψήφιος Γεώργιος Κασαπίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου ο νυν περιφερειάρχης – υποστηριζόμενος