Σε θέσεις… μάχης είναι κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το πολιτικό ταμείο που αναμένεται να γίνει την Κυριακή το βράδυ. Ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών θα γίνουν κινήσεις, δηλώσεις, αλλά και εκδήλωση πρωτοβουλιών από κεντρικούς παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος με μακρά διαδρομή. Η πίεση που δέχεται τις τελευταίες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας είναι μεγάλη και οι κάλπες της Κυριακής θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα στο εκλογικό παιχνίδι.

Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί έως την ύστατη στιγμή – χθες με την ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης, πεδίο προνομιακό για τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα με την προγραμματισμένη κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του στην Πλατεία Συντάγματος – να αλλάξει το πολιτικό κλίμα, αλλά το άγχος και ο προβληματισμός είναι έντονα στοιχεία για την έκβαση των εκλογικών μαχών που ενδεχομένως να διαμορφώσουν και νέους συσχετισμούς και στο κόμμα.

Εξάλλου οι κάλπες θα στείλουν μηνύματα και αυτά δύναται να απελευθερώσουν τα… δαιμόνια από το εσωκομματικό μπουκάλι σε σημείο που θα δημιουργήσουν μια μεγάλη αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την επιθυμία του πρωθυπουργικού επιτελείου να υπάρξει ζήτημα στη ΝΔ το βράδυ των εκλογών.

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα και ΚΟ, γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση για την επόμενη μέρα και τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς και ουδείς συζητά θέμα ηγεσίας, αλλά σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος είναι δεδομένο – με βάση τα όσα κυοφορούνται στο παρασκήνιο – ότι θα υπάρξει έντονη κριτική για πτυχές της στρατηγικής του κόμματος, αλλά και για επιλογές προσώπων, τόσο για την Ευρωβουλή όσο και για δήμους και περιφέρειες.

-Γιατί ο κυβερνητισμός απονεύρωσε το κόμμα;

-Πώς αναμένεται να κινηθούν οι 53+ σε περίπτωση ήττας;

-Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες πρόωρων εκλογών που εξετάζει το Μαξίμου;

 Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακο που κυκλοφορεί εκτάκτων την Παρασκευή

Φυγόκεντρες δυνάμεις την ώρα του… ταμείου